Emaida

Brzi kolač od pudinga i keksa

Kad vam fali vremena za pripremu deserta ovo je odlična ideja

Emaida

Brzi kolač od pudinga i keksa

Kad vam fali vremena za pripremu deserta ovo je odlična ideja

Sastojci:

Laganini puding: 2 kom

Mlijeko: 700 ml

Šećer: 100 g

Margarin: 60 g

Petit keks: 300 g

Slatko vrhnje za šlag: 100 g

Vispak čokolada za kuhanje: 100 g

Priprema:

Keksi izlomiti na male komade. Razmutiti puding u malo mlijeka a ostatak mlijeka sa šećerom staviti da prokuha. Kad mlijeko prokuha dodati puding i miješati dok se puding ne zgusne, kuhati na umjerenoj vatri.

U skuhani puding dodati maslac/margarin, izmiješati dok se ne rastopi a potom dodati i izlomljeni keks, polako izmiješati, da se keks ravnomjerno rasporedi pa istresti smjesu u pleh. Ostaviti kratko u frižider da se stegne a u međuvremenu staviti slatko vrhnje da se zagrije, ne smije prokuhati, pa u tako vrelo dodati čokoladu izlomljenu na kockice, i miješati dok se čokolada ne rastopi potpuno. 

Preliti vrhnje i čokoladu preko pripremljenih kolača pa ostaviti u frižider da se smjesa od čokolade stegne.

Sastojci:

Laganini puding: 2 kom

Mlijeko: 700 ml

Šećer: 100 g

Margarin: 60 g

Petit keks: 300 g

Slatko vrhnje za šlag: 100 g

Vispak čokolada za kuhanje: 100 g

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.