Emaida
Kikiriki maslac
Dosta povoljnija i ukusnija verzija, nego kupovni
Emaida
Kikiriki maslac
Dosta povoljnija i ukusnija verzija, nego kupovni
Sastojci:
Vispak li (suhoprženi, bez soli): 200g
Maslinovo ulje: 100ml
So: Po želji
Priprema:
Vispakov kikiriki bez soli, suhoprženi, ubaciti u blender, dodati maslinovo ulje i blendati postepeno, dok ne dobijete homogenu smjesu mazive konzistencije.Maslinovo ulje dodajte postepeno, moguće je da vam bude potrebno i manje, zavisi od snage blendera. Probajte, dodajte po želji soli pa još kratko uključite blender da se i so sjedini.
Možete koristiti i kikiriki u ljusci, samo nakon što ga očistite poželjno je da ga kratko propržite jer će se tako masnoće iz kikirikija otpustiti i dati intenzivniji i bolji ukus.
Sastojci:
Vispak li (suhoprženi, bez soli): 200g
Maslinovo ulje: 100ml
So: Po želji