Emaida

Kikiriki maslac

Dosta povoljnija i ukusnija verzija, nego kupovni

Emaida

Kikiriki maslac

Dosta povoljnija i ukusnija verzija, nego kupovni

Sastojci:

Vispak li (suhoprženi, bez soli): 200g

Maslinovo ulje: 100ml

So: Po želji

Priprema:

Vispakov kikiriki bez soli, suhoprženi, ubaciti u blender, dodati maslinovo ulje i blendati postepeno, dok ne dobijete homogenu smjesu mazive konzistencije.Maslinovo ulje dodajte postepeno, moguće je da vam bude potrebno i manje, zavisi od snage blendera. Probajte, dodajte po želji soli pa još kratko uključite blender da se i so sjedini.

Možete koristiti i kikiriki u ljusci, samo nakon što ga očistite poželjno je da ga kratko propržite jer će se tako masnoće iz kikirikija otpustiti i dati intenzivniji i bolji ukus.

Sastojci:

Vispak li (suhoprženi, bez soli): 200g

Maslinovo ulje: 100ml

So: Po želji

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.