Kifle
Jako mekane i ukusne kifle
Kifle
Jako mekane i ukusne kifle
Sastojci:
Mlijeko : 400 ml
Kvasac : 1.5 kasika
So: 1 kasicica
Secer : 1 kasicica
Jaje: 1
Brasno: 600 gr
Priprema:
Recept za peciva:
400 ml toplog mlijeka
1.5 velika kasika kvasca
1 kasicica soli
1 kasicica secera
1 jaje(u tijesto ide bjelanjak,a zumanjak ide za premazivanje)
600 gr brasna.
Priprema:
Sve sastojke sjediniti i zamijesiti tijesto.Tijesto premazati uljem i prekriti prozirnom folijom.
Ostaviti da se tijesto udupla.
Nadoslo tijesto prebaciti na pobrasnjenu povrsinu i napraviti loptica koliko zelite da dobijete peciva.
Svaku lopticu razviti i praviti peciva.
Napravljena peciva prekriti krpom i ostaviti da nadodju 15 minuta.
Nadosla tijesta premazati sa zumanjkom u koji sam dodala malo mlijeka.Po zelji posuti sjemenkama.
Peci na 180 stepeni 20 minuta.
Nakon pecenja iskljuciti pecinu i ostaviti peciva u toploj pecnici 10 minuta.
Sastojci:
Mlijeko : 400 ml
Kvasac : 1.5 kasika
So: 1 kasicica
Secer : 1 kasicica
Jaje: 1
Brasno: 600 gr