Punjene kisele paprike iz rerne
Punjene paprike na brži i jednostavniji način
Punjene kisele paprike iz rerne
Punjene paprike na brži i jednostavniji način
Sastojci:
Kisele paprike (prethodno pripremljene): 6-8
Mljeveno meso: 500g
Riža : 100g
Tajna dodatak jelima za punjene paprike: 50g
So: Malo
Paradajz koncentrat: 500ml
Mljevena crvena paprika: Malo
Ulje: 50ml
Voda: 300ml
Priprema:
Priprema paprika:
Svježe paprike očistiti od sjemena pa nasoliti unutrašnjost paprike. Staviti u posudu pa odozgo pritisnuti nečim teškim. Ja obicno stavim tanjir ili manji poklopac pa na to flašu sa vodom i slično. Bitno je da su vam paprike potpuno pokrivene. Ostaviti par dana, da paprike omeksaju i otpuste vodu. Kad paprike omeksaju izvadite ih iz vode, stavljajte po nekoliko komada jednu u drugu, pa u vrećice za zamrzivač. Ja obicno pakujem po 4 komada. Po potrebi vadite iz zamrzivača, ostavite na sobnoj temperaturi da se odmrznu ili odmrznite u mikrovalnoj, te punite krompirom ili rižom i mesom.
Priprema:
Pomijesati rizu, mljeveno meso, so, ulje, Tajna dodatak za punjene paprike, malo crvene paprike te pripremljenom smjesom puniti odmrznute kisele paprike. Poredati jednu do druge u tepsiju sa poklopcem, zaliti paradajz koncentratom, a potom i vodom, poklopiti te staviti u rernu i peci 60-tak minuta. Na pocetku pecite na 250 stepeni pa nakon 30-tak minuta smanjite na 200 stepeni. Na pola pecenja provjerite da li ima dovoljno tecnosti u kojoj ce se paprike kuhati, te po potrebi dodajte malo prokljucale vode, kako se paprike ne bi zalijepile za dno tepsije usljed manjka tecnosti.
Gotove paprike po izboru posluzite same ili uz malo pavlake.
Prijatno
Sastojci:
Kisele paprike (prethodno pripremljene): 6-8
Mljeveno meso: 500g
Riža : 100g
Tajna dodatak jelima za punjene paprike: 50g
So: Malo
Paradajz koncentrat: 500ml
Mljevena crvena paprika: Malo
Ulje: 50ml
Voda: 300ml