Emaida

Punjene kisele paprike iz rerne

Punjene paprike na brži i jednostavniji način

Emaida

Punjene kisele paprike iz rerne

Punjene paprike na brži i jednostavniji način

Sastojci:

Kisele paprike (prethodno pripremljene): 6-8

Mljeveno meso: 500g

Riža : 100g

Tajna dodatak jelima za punjene paprike: 50g

So: Malo

Paradajz koncentrat: 500ml

Mljevena crvena paprika: Malo

Ulje: 50ml

Voda: 300ml

Priprema:

Priprema paprika:

Svježe paprike očistiti od sjemena pa nasoliti unutrašnjost paprike. Staviti u posudu pa odozgo pritisnuti nečim teškim. Ja obicno stavim tanjir ili manji poklopac pa na to flašu sa vodom i slično. Bitno je da su vam paprike potpuno pokrivene. Ostaviti par dana, da paprike omeksaju i otpuste vodu. Kad paprike omeksaju izvadite ih iz vode, stavljajte po nekoliko komada jednu u drugu, pa u vrećice za zamrzivač. Ja obicno pakujem po 4 komada. Po potrebi vadite iz zamrzivača, ostavite na sobnoj temperaturi da se odmrznu ili odmrznite u mikrovalnoj, te punite krompirom ili rižom i mesom. 

Priprema:

Pomijesati rizu, mljeveno meso, so, ulje, Tajna dodatak za punjene paprike, malo crvene paprike te pripremljenom smjesom puniti odmrznute kisele paprike. Poredati jednu do druge u tepsiju sa poklopcem, zaliti paradajz koncentratom, a potom i vodom, poklopiti te staviti u rernu i peci 60-tak minuta. Na pocetku pecite na 250 stepeni pa nakon 30-tak minuta smanjite na 200 stepeni. Na pola pecenja provjerite da li ima dovoljno tecnosti u kojoj ce se paprike kuhati, te po potrebi dodajte malo prokljucale vode, kako se paprike ne bi zalijepile za dno tepsije usljed manjka tecnosti.

Gotove paprike po izboru posluzite same ili uz malo pavlake.

Prijatno

Sastojci:

Kisele paprike (prethodno pripremljene): 6-8

Mljeveno meso: 500g

Riža : 100g

Tajna dodatak jelima za punjene paprike: 50g

So: Malo

Paradajz koncentrat: 500ml

Mljevena crvena paprika: Malo

Ulje: 50ml

Voda: 300ml

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.