AlmaI

Bamija

Jedno ukusno varivo od bamije, sa dodatkom svježe crvene paprike koja joj da potpuno drugačiji ukus, inače, bamija uvijek pratila i vesele i tužne događaje.

AlmaI

Bamija

Jedno ukusno varivo od bamije, sa dodatkom svježe crvene paprike koja joj da potpuno drugačiji ukus, inače, bamija uvijek pratila i vesele i tužne događaje.

Sastojci:

Junetina masnija: 500 g

Zaleđena bamija: 300 g

Srednja glavica crvenog luka: 1

Srednja mrkva: 1

Svježa crvena paprika: 2

Pasirani paradajz : 200 ml

Kašika suhog začina Tajna : 1

So po ukusu kašičica : 1

Suhi peršun kašičica : 1

Priprema:

Meso, luk i mrkvu dinstati na ulju uz povremeno dolivanje vode.

Za to vrijeme obariti bamiju i isprati je u nekoliko voda.

Kad je meso upola gotovo dodati bamiju, sjeckanu crvenu papriku, pasirani paradajz, začiniti i kuhati na laganijoj vatri, kad je kuhano dosoliti ako je potrebno, posuti malo peršuna da jelo dobije ljepši izgled.

Sastojci:

Junetina masnija: 500 g

Zaleđena bamija: 300 g

Srednja glavica crvenog luka: 1

Srednja mrkva: 1

Svježa crvena paprika: 2

Pasirani paradajz : 200 ml

Kašika suhog začina Tajna : 1

So po ukusu kašičica : 1

Suhi peršun kašičica : 1

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.