Bamija
Jedno ukusno varivo od bamije, sa dodatkom svježe crvene paprike koja joj da potpuno drugačiji ukus, inače, bamija uvijek pratila i vesele i tužne događaje.
Bamija
Jedno ukusno varivo od bamije, sa dodatkom svježe crvene paprike koja joj da potpuno drugačiji ukus, inače, bamija uvijek pratila i vesele i tužne događaje.
Sastojci:
Junetina masnija: 500 g
Zaleđena bamija: 300 g
Srednja glavica crvenog luka: 1
Srednja mrkva: 1
Svježa crvena paprika: 2
Pasirani paradajz : 200 ml
Kašika suhog začina Tajna : 1
So po ukusu kašičica : 1
Suhi peršun kašičica : 1
Priprema:
Meso, luk i mrkvu dinstati na ulju uz povremeno dolivanje vode.
Za to vrijeme obariti bamiju i isprati je u nekoliko voda.
Kad je meso upola gotovo dodati bamiju, sjeckanu crvenu papriku, pasirani paradajz, začiniti i kuhati na laganijoj vatri, kad je kuhano dosoliti ako je potrebno, posuti malo peršuna da jelo dobije ljepši izgled.
Sastojci:
Junetina masnija: 500 g
Zaleđena bamija: 300 g
Srednja glavica crvenog luka: 1
Srednja mrkva: 1
Svježa crvena paprika: 2
Pasirani paradajz : 200 ml
Kašika suhog začina Tajna : 1
So po ukusu kašičica : 1
Suhi peršun kašičica : 1