maminakuhinja

Starinska pogača

maminakuhinja

Starinska pogača

Sastojci:

Kisela voda: 250 ml

Brašno: 450-500 gr

Laganini prašak za pecivo: 1

Sol: 1 mala kašičica

Priprema:

U posudu dodati brašno, prašak za pecivo, sol i lagano dodavati kiselu vodu i zamijesiti fino i glatko tijesto. Tijesto odmah prebaciti u tepsiju i malo rukama rastanjiti. Rernu zagrijati na 250 stepeni i peći dok pogača blago ne porumeni sa obe strane. 

Pečenu pogaču prekriti sa prozirnom folijom, krpom i poklopcem i ostaviti 10 tak minuta tako pokriveno. Poslije 10 tak minuta pogača je spremna za degustaciju.

Prijatno!

Sastojci:

Kisela voda: 250 ml

Brašno: 450-500 gr

Laganini prašak za pecivo: 1

Sol: 1 mala kašičica

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.