Pasa lokum
Pasa lokum
Sastojci:
Mlijeko: 800ml
Secer: 10 kasika
Vanilin secer: 1 kesoca
Gustin: 4 kasike
Kakao: 4 kasike
Brasno: 1 kasika
Margarin/maslac: 50gr
Cokolada za kuhanje: 50gr
Kokosovo brasno: 100gr
Priprema:
U 600 ml mlijeka dodati 10 kašika šećera i jedan vanilin šećer te staviti da prokuha.
Zatim u 200 ml mlijeka dodati 4 kašike gustina, 4 kašike kakaa i jednu kašiku brašna, te dobro izmiješati, kada mlijeko prokuha dodati mu ovu smjesu i miješati dok se smjesa ne zgusne. Zatim ukloniti sa plate i dodati 50 g margarina/maslaca i 50 g čokolade.
Tepsiju od električnog šporeta premazati sa malo margarina i posuti sa 100g kokosovog brašna te smjesu istresti na kokosovo brašno i ostaviti da se ohladi (ja sam u zamrzivač ostavila otprilike 1 h).
Umutiti 200 ml slatkog vrhnja ili 1 kesicu šlag kreme od vanilije i premazati po prethodnoj smjesi. Zatim izrezati na trakice i zarolati.
Sastojci:
Mlijeko: 800ml
Secer: 10 kasika
Vanilin secer: 1 kesoca
Gustin: 4 kasike
Kakao: 4 kasike
Brasno: 1 kasika
Margarin/maslac: 50gr
Cokolada za kuhanje: 50gr
Kokosovo brasno: 100gr