amilinakuhinjaa

Lepine

amilinakuhinjaa

Lepine

Sastojci:

Brasno : 600gr

Soli : 1 kasikica

Secer: Pola kasikice

Ulje: 1/2 kasikice

Kvasac/germa: 1 velika kasika

Mlaka voda: Otprilike

Priprema:

Zamjesiti mehko tjesto (da se bas lijepi jos za ruke/ kasiku) i pustiti tjesto da udupla. Prije oblikovanja izmjesati i podjeliti na 6 komada. Oblikovati loptice na brasnu, malo ih rastanjiti na nekih 1,5-2 cm debljine.
Preci mokrom rukom preko njih i nozem napraviti mustru (samo lagano stisnuti nozem) i posuti curokotom. Ostaviti 20-30 min da nadodju, a u medjuvremenu zagrijati rernu na najacoj temperaturi. Kad se ugrije dobro pecnica, staviti lepine na pek papir a onda u pecnicu na pecenje. Tako ce se brzo napuhati i brzo ispeci, sto njima bas i treba.
Peci 6-8 min.
Izvaditi iz rerne i premazati curokotovim ili obicnim uljem.

Sastojci:

Brasno : 600gr

Soli : 1 kasikica

Secer: Pola kasikice

Ulje: 1/2 kasikice

Kvasac/germa: 1 velika kasika

Mlaka voda: Otprilike

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.