NerminaSpahic

Orange torta

Divna i lagana torta.

NerminaSpahic

Orange torta

Divna i lagana torta.

Sastojci:

Jaja: 4

Secer: 6-7kasika

Orasi: 100 gr

Brasno: 2 kasike

Voda vruca: 2 kasike

Kakao: 2-3 kasike

Prasak za pecivo: Pola vrecice

Slatko vrhnje: 1 litar

Puding slatka pavlaka: 2

Secer: 5 kasike

ABC sir: 200 gr

Sok od narandze: 700 ml

Cokolada za kuhanje: 250 gr

Zelatin: 15 gr

Priprema:


Biskvit:
-4 jaja
-6-7 kasika secera
-100 gr. krupno mljevenih oraha
- 2 kašike brašna
-2 kašike vruće vode
-2-3 kašike kakaa
- pola praška za pecivo

Čoko krema:
-0.5l vrhnja za šlag
- 250 g tamne čokolade
- aroma narandže

Oraž krema:
- 0.5 l soka od narandže
-2 pudinga ukus pavlaka
-3 kasike secera
- 0.5l vrhnja za šlag
-200 g ABC sir

Preliv
-200 ml soka narandze
-2 kašike šećera
-15 g želatine u prahu

Priprema:
Biskvit:
Umutiti žumanjke sa šećerom, dodati vodu, brašno, kakao, prašak za pecivo, orahe i umućena bjelanca. Peći na 180°c oko 20 minuta (kalup 26cm). Pečenu koru natopiti sa 1 dcl soka od narandže.

Čoko-krema: Zagrijati na vatri vrhnje sa čokoladom da se istopi. Preliti preko kore i ostaviti u frižider da se hladi nekoliko sati.
Orange krema: Napraviti puding sa
šećerom u soku od narandže, kad se ohladi sastaviti sa umućenim slatkim vrhnjem i sirom.
Preliv: želatin ostaviti da nabubri po uputstvu, zagrijati sok sa secerom do vrenja pa ukloniti sa vatre i u tome istopiti
pripremljen želatin. Prohladiti pa preliti po torti.

Umjesto želatine može preljev za torte,
a umjesto abc sira bilo koji drugi krem sir.

Sastojci:

Jaja: 4

Secer: 6-7kasika

Orasi: 100 gr

Brasno: 2 kasike

Voda vruca: 2 kasike

Kakao: 2-3 kasike

Prasak za pecivo: Pola vrecice

Slatko vrhnje: 1 litar

Puding slatka pavlaka: 2

Secer: 5 kasike

ABC sir: 200 gr

Sok od narandze: 700 ml

Cokolada za kuhanje: 250 gr

Zelatin: 15 gr

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.