Emaida

Bajadera

Prejednostavan i preukusan desert, koji se vrlo brzo priprema

Emaida

Bajadera

Prejednostavan i preukusan desert, koji se vrlo brzo priprema

Sastojci:

Šećer : 200 g

Voda: 9 kasika

Margarin: 170 g

Mljeveni keks: 400 g

Čokolada : 200 g

Priprema:

Priprema:

- 200 g šećera i 9 kasika vode staviti da prokuha, dodati 170 g margarina i miješati da se otopi. 

- Zatim dodati 400 g mljevenog keksa i sve zajedno sjediniti.

- Smjesu prepoloviti pa u jedan dio dodati 150 g otopljene cokolade, a drugi ostaviti bez cokolade.

- Ostaviti smjese da se malo ohlade, pa ih ubaciti u kese za zamrzivač ili između dva sloja papira za pečenje i razvaljati na debljinu prsta.

- Rasjeci vrecice pa polako složiti razvaljane dijelove jedan na drugi, malo pritisnuti da se dijelovi zalijepe jedan za drugi.

- Otopiti 50 g čokolade u mikrovalnoj pa preliti preko bajadere, ostaviti u frižider da se čokolada stegne pa rezati oštrim  nožem i uživati uz kaficu

 

 

Sastojci:

Šećer : 200 g

Voda: 9 kasika

Margarin: 170 g

Mljeveni keks: 400 g

Čokolada : 200 g

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.