Burek
Bosna je poznata po bureku, sarmi, punjenim paprikama i mnogim drugim ukusnim specijalitetima. Naše tradicionalno jelo, nemoguće je da se ne nalazi na našim trpezama tijekom praznika, radosti, a i žalosti. Fantastično, neizbježno pa čak i prvo jelo na listi mojih recepata.
Burek
Bosna je poznata po bureku, sarmi, punjenim paprikama i mnogim drugim ukusnim specijalitetima. Naše tradicionalno jelo, nemoguće je da se ne nalazi na našim trpezama tijekom praznika, radosti, a i žalosti. Fantastično, neizbježno pa čak i prvo jelo na listi mojih recepata.
Sastojci:
Meso: 1kg
Brašno : 1kg
Voda: 1/2 l
Ulje: 200ml
Biber: Prstohvat
So: Prstohvat
Luk: 2
Tajna za burek: Prstohvat
Mineralna voda : 200ml
Priprema:
Tijesto:
U prosijano brašno dodam prstohvat soli, zaljevam mlakom vodom i miješam ("gnječim") dok ne dobijem glatko tijesto. Nakuham ga na ulju i ostavim da stoji pokriveno providnom folijom na sobnoj temperaturi.
U 1 kg mesa izerendam 2 glavice luka, dodam čašu mineralne vode, prstohvat soli, bibera i Vispak Tajnu za burek. Sve sjedinim rukom.
Nakon 30 min tijesto je spremno za razvijanje oklagijom, formiram ga u krug i onda nauljim i ostavim da malo stoji, potom ga razvlačim rukama.
Dio jufke siječem i stavim u tepsiju, preko kacam nadjevom i tako redam u pomašćenu tepsiju.
Peče se u zagrijanoj pečnici na 250° otprilike 40 min ( dok ne dobije lijepu boju ), izvadim tepsiju i zalijem prokuhanom vodom u kojoj je malo ulja i malo soli.
I eto ga, naš burek je spreman za serviranje
Sastojci:
Meso: 1kg
Brašno : 1kg
Voda: 1/2 l
Ulje: 200ml
Biber: Prstohvat
So: Prstohvat
Luk: 2
Tajna za burek: Prstohvat
Mineralna voda : 200ml