Anela Telalovic

Burek

Bosna je poznata po bureku, sarmi, punjenim paprikama i mnogim drugim ukusnim specijalitetima. Naše tradicionalno jelo, nemoguće je da se ne nalazi na našim trpezama tijekom praznika, radosti, a i žalosti. Fantastično, neizbježno pa čak i prvo jelo na listi mojih recepata.

Anela Telalovic

Burek

Bosna je poznata po bureku, sarmi, punjenim paprikama i mnogim drugim ukusnim specijalitetima. Naše tradicionalno jelo, nemoguće je da se ne nalazi na našim trpezama tijekom praznika, radosti, a i žalosti. Fantastično, neizbježno pa čak i prvo jelo na listi mojih recepata.

Sastojci:

Meso: 1kg

Brašno : 1kg

Voda: 1/2 l

Ulje: 200ml

Biber: Prstohvat

So: Prstohvat

Luk: 2

Tajna za burek: Prstohvat

Mineralna voda : 200ml

Priprema:

Tijesto: 

U prosijano brašno dodam prstohvat soli, zaljevam mlakom vodom i miješam ("gnječim") dok ne dobijem glatko tijesto. Nakuham ga na ulju i ostavim da stoji pokriveno providnom folijom na sobnoj temperaturi. 

U 1 kg mesa izerendam 2  glavice luka, dodam čašu mineralne vode, prstohvat soli, bibera i Vispak Tajnu za burek. Sve sjedinim rukom.

Nakon 30 min tijesto je spremno za razvijanje oklagijom, formiram ga u krug i onda nauljim i ostavim da malo stoji, potom ga razvlačim rukama. 

Dio jufke siječem i stavim u tepsiju, preko kacam nadjevom i tako redam u pomašćenu tepsiju.

Peče se u zagrijanoj pečnici na 250° otprilike 40 min ( dok ne dobije lijepu boju ), izvadim tepsiju i zalijem prokuhanom vodom u kojoj je malo ulja i malo soli. 

I eto ga, naš burek je spreman za serviranje

Sastojci:

Meso: 1kg

Brašno : 1kg

Voda: 1/2 l

Ulje: 200ml

Biber: Prstohvat

So: Prstohvat

Luk: 2

Tajna za burek: Prstohvat

Mineralna voda : 200ml

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.