NerminaSpahic

Troslojna torta

Lagana i ukusna torta koja se topi ustima...

NerminaSpahic

Troslojna torta

Lagana i ukusna torta koja se topi ustima...

Sastojci:

Mlijeko: 1litar

Zelatin : 30 gr

Slatko vrhnje: 1 litar

Mljeveni keks: 300 gr

Crna cokolada: 200 gr

Bijela cokolada: 200 gr

Priprema:

Želatin pripremiti sa vodom i pustiti 5 minuta.
Mlijeko staviti da prokljuca.U prokljucalo mlijeko dodati želatin i ostaviti preko noci da se ohladi.
Izmutiti slatko vrhnje i u njega dodati smjesu od mlijeka i želatina dobro izmutiti i podjeliti na tri dijela.
U jedan dio dodati mljeveni keks
U drugi dio dodati izerendanu bijelu cokoladu i u treci dio izerendanu crnu cokoladu.
U kalup za torte prvo staviti fil sa crnom zatim bijelom čokoladom i na kraju sa keksom.Ostaviti preko noci u frizider i sutra tortu prevrnuti na tacnu.
Da prvo dodje fil od keksa zatim od bijele pa crne čokolade dekorisati po želji.

Sastojci:

Mlijeko: 1litar

Zelatin : 30 gr

Slatko vrhnje: 1 litar

Mljeveni keks: 300 gr

Crna cokolada: 200 gr

Bijela cokolada: 200 gr

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.