Troslojna torta
Lagana i ukusna torta koja se topi ustima...
Troslojna torta
Lagana i ukusna torta koja se topi ustima...
Sastojci:
Mlijeko: 1litar
Zelatin : 30 gr
Slatko vrhnje: 1 litar
Mljeveni keks: 300 gr
Crna cokolada: 200 gr
Bijela cokolada: 200 gr
Priprema:
Želatin pripremiti sa vodom i pustiti 5 minuta.
Mlijeko staviti da prokljuca.U prokljucalo mlijeko dodati želatin i ostaviti preko noci da se ohladi.
Izmutiti slatko vrhnje i u njega dodati smjesu od mlijeka i želatina dobro izmutiti i podjeliti na tri dijela.
U jedan dio dodati mljeveni keks
U drugi dio dodati izerendanu bijelu cokoladu i u treci dio izerendanu crnu cokoladu.
U kalup za torte prvo staviti fil sa crnom zatim bijelom čokoladom i na kraju sa keksom.Ostaviti preko noci u frizider i sutra tortu prevrnuti na tacnu.
Da prvo dodje fil od keksa zatim od bijele pa crne čokolade dekorisati po želji.
Sastojci:
Mlijeko: 1litar
Zelatin : 30 gr
Slatko vrhnje: 1 litar
Mljeveni keks: 300 gr
Crna cokolada: 200 gr
Bijela cokolada: 200 gr