NerminaSpahic

Šampita

Brzi desert

NerminaSpahic

Šampita

Brzi desert

Sastojci:

Jaja: 6

Secer: 5kasika

Mlijeko: 6 kasika

Ulje : 6 kasika

Brasno : 6 kasika

Prasak za pecivo: 1 kasicica

Secera: 500 gr

Voda: 2 fildzana

Priprema:

Odvojiti bjelance od zumanjaka u posebnu posudu.

Zumance,5 kasika secera,ulje,mlijeko,brasno i kasicica praska izmutiti sve zajedno dok se sastojci ne sjedine.

Istresti u podmazan pleh i peci na 180 stepeni oko 15-20 minuta.

Zatim izmutiti bjelance u cvrst snijeg sa 50 gr secera.

Dok mutimo bjelance staviti 450 gr secera i 2 fildzana vode da prokljuca.

Kada je agda gotova dodavati po malo u bjelance i mutiti dok se ne dobije cvrsta tekstura.

Preko pecene kore izliti izmucene bjelance i ostaviti u frizider da se ohladi.

Sastojci:

Jaja: 6

Secer: 5kasika

Mlijeko: 6 kasika

Ulje : 6 kasika

Brasno : 6 kasika

Prasak za pecivo: 1 kasicica

Secera: 500 gr

Voda: 2 fildzana

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.