Mirisinasekuhinje

Krompirići i piletina

Pohana piletina i krompirići

Mirisinasekuhinje

Krompirići i piletina

Pohana piletina i krompirići

Sastojci:

Batak i karabatak, jaje, brasno, krompir, zacini : 2

Priprema:

Uzeti sitne krompiriće oguliti i kuhati čitace. Nakon sto su kuhani izvaditi ih u tavu i popržiti sa začinima. Jednostavno a ukusno 

Karabatak i batak odvojiti od kosti. Zaciniti i ostaviti u frizider najmanje 1h da odstoji u zacinima. Valjati u brašno zatim u jaja i peći u dubokom ulju. Ne brinite neće biti masno jer sve sto je više ulja tokom pečenja piletina bude manje masna tolkom jela. 

 

Sastojci:

Batak i karabatak, jaje, brasno, krompir, zacini : 2

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.