Kademlijinakuhinja

Palenta sa gulašom

Ukusno i fino

Kademlijinakuhinja

Palenta sa gulašom

Ukusno i fino

Sastojci:

Juneci but: 500g

Luk : 200g

Tajna zacin za gulas i paprikas: 1 kom

So: 1 kasikicu

Biber: 1 kasikicu

Mljevena paprika: 1 kasikica

Priprema:

Gulas:

U šerpu stavit kasiku putera i rastopit pa dodat isjeckan luk i dinstat dok ne omekša pa dodat meso izrezano na kockice i nastavit dinstat dok tecnost ne ispari pa dodat mljevenu papriku biber so i prelit s prokuhalom vodom i ostaviti da se krcka oko 30 min.

Kad meso omeksa dodamo jos Tajna zacin za gulas i paprikas i ostavimo jos 10 min da se kuha na laganoj vatri ako tecnos ispari slobodno po malo donalijte vode.

Gulas mozete servirat uz razne priloge ja sam uz palentu.

Sastojci:

Juneci but: 500g

Luk : 200g

Tajna zacin za gulas i paprikas: 1 kom

So: 1 kasikicu

Biber: 1 kasikicu

Mljevena paprika: 1 kasikica

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.