Sočni kolač
Sočni kolač
Sastojci:
Kora: ;
jaja: 4
secera: 4 kasike
griza: 4 kasike
kakao praha: 2 kasike
mlijeka: 20 kasika
brasna: 10 kasika
prasak za pecivo Vispak- Laganini: 1
Preliv: ;
mlijeka: 1 l.
secera: 10 kasika
vanilin secer: 1
Ukrasavanje: ;
slag Vispak - Laganini: 1
mlijeko i secer za mutit slag: prema uputstvu na vrecici
rendane cokolade ( ako gocete ): malo
Priprema:
Umutit bjelanjke u cvrst snijeg i ostavit sa strane.
Umutit zumanjke sa secerom.
Dodat griz,kakao i mlijeko pa nastavit sa mucenjem.
Dodat brasno i prasak za pecivo pa ponovo mumjesit.
Dodat snijeg od bjelanjaka i lagano umjesat kasikom ne mikserom.
Istrest u pouljenu tepsiju i pec na 180 C dok biskvit ne bude gotov.
Na pec stavit mlijeko,secer i vanilin secer i zagrijat .
Topal biskvit zalit toplim mlijekom pa ostavit da se potpuno ohladi.
Izmutit slag i premazat preko ohladjenog biskvita.
Ako hocete pospite sa malo rendane cokolade.
Ostavit u frizider da se potpuno ohladi pa isjecite na kocke.
Sastojci:
Kora: ;
jaja: 4
secera: 4 kasike
griza: 4 kasike
kakao praha: 2 kasike
mlijeka: 20 kasika
brasna: 10 kasika
prasak za pecivo Vispak- Laganini: 1
Preliv: ;
mlijeka: 1 l.
secera: 10 kasika
vanilin secer: 1
Ukrasavanje: ;
slag Vispak - Laganini: 1
mlijeko i secer za mutit slag: prema uputstvu na vrecici
rendane cokolade ( ako gocete ): malo