NihadinaKuhinja

Tufahije

NihadinaKuhinja

Tufahije

Sastojci:

jabuke: kolicina po vasoj zelji

mljevenog keksa -sa filom ili bez: malo

meda: malo

slag Vispak-Laganini: 1

mlijeko i secer za mutit slag: prema uputstvu na pakovanju

voda i secer za kuhat jabuke: po potrebi

Priprema:

Jabuke ogulite i izdubite.

Zalie vodom,dodajte secer i kuhajte dok jabke ne omeksaju ( ne previse da se raspadnu )

Keks sameljite ,dodajte meda toliko da se smijesa fino sijedini da mozete punit jabuke.

Kuhane jabuke napunijte mijesavinom meda i keksa pa ostavite u frizider.

Dok se jabuke hlade vi izmutite slag prema uputstvu na pakovanje.

Ukrasite jabuke-tufahije i ponovo vratite u frizider do serviranja.

Sastojci:

jabuke: kolicina po vasoj zelji

mljevenog keksa -sa filom ili bez: malo

meda: malo

slag Vispak-Laganini: 1

mlijeko i secer za mutit slag: prema uputstvu na pakovanju

voda i secer za kuhat jabuke: po potrebi

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.