Tufahije
Tufahije
Sastojci:
jabuke: kolicina po vasoj zelji
mljevenog keksa -sa filom ili bez: malo
meda: malo
slag Vispak-Laganini: 1
mlijeko i secer za mutit slag: prema uputstvu na pakovanju
voda i secer za kuhat jabuke: po potrebi
Priprema:
Jabuke ogulite i izdubite.
Zalie vodom,dodajte secer i kuhajte dok jabke ne omeksaju ( ne previse da se raspadnu )
Keks sameljite ,dodajte meda toliko da se smijesa fino sijedini da mozete punit jabuke.
Kuhane jabuke napunijte mijesavinom meda i keksa pa ostavite u frizider.
Dok se jabuke hlade vi izmutite slag prema uputstvu na pakovanje.
Ukrasite jabuke-tufahije i ponovo vratite u frizider do serviranja.
Sastojci:
jabuke: kolicina po vasoj zelji
mljevenog keksa -sa filom ili bez: malo
meda: malo
slag Vispak-Laganini: 1
mlijeko i secer za mutit slag: prema uputstvu na pakovanju
voda i secer za kuhat jabuke: po potrebi