NihadinaKuhinja

Kukuruza

NihadinaKuhinja

Kukuruza

Sastojci:

kukuruznog brasna: 600 gr.

bijelog brasna: 3 kasike

ulja: 100 ml.

secera: 1 kasika

soli: 1 kasika

prasak za pecivo Vispak - Laganini: 1

vode: 400 ml.

Priprema:

U posudu stavite kukuruzno i bijelo brašno.

Dodajete so ,šećer, ulje i prašak za pecivo.

Postepeno dodajite vodu i mijesajte kasikom.

Oblikujte masnom ili mokrom rukom pa istresite na tepsiju oblozenu pek papirom.

Fino poravnajte po vrhu pa namazite sa malo ulja.

Kukuruzu pecite na 220 C dok ne dobije malo bojice.

Maknite iz peci,poprscite sa malo vode i prekrite da kukuruza malo omekne i da se prohladi prije serviranja.

Sastojci:

kukuruznog brasna: 600 gr.

bijelog brasna: 3 kasike

ulja: 100 ml.

secera: 1 kasika

soli: 1 kasika

prasak za pecivo Vispak - Laganini: 1

vode: 400 ml.

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.