NihadinaKuhinja
Kukuruza
NihadinaKuhinja
Kukuruza
Sastojci:
kukuruznog brasna: 600 gr.
bijelog brasna: 3 kasike
ulja: 100 ml.
secera: 1 kasika
soli: 1 kasika
prasak za pecivo Vispak - Laganini: 1
vode: 400 ml.
Priprema:
U posudu stavite kukuruzno i bijelo brašno.
Dodajete so ,šećer, ulje i prašak za pecivo.
Postepeno dodajite vodu i mijesajte kasikom.
Oblikujte masnom ili mokrom rukom pa istresite na tepsiju oblozenu pek papirom.
Fino poravnajte po vrhu pa namazite sa malo ulja.
Kukuruzu pecite na 220 C dok ne dobije malo bojice.
Maknite iz peci,poprscite sa malo vode i prekrite da kukuruza malo omekne i da se prohladi prije serviranja.
Sastojci:
kukuruznog brasna: 600 gr.
bijelog brasna: 3 kasike
ulja: 100 ml.
secera: 1 kasika
soli: 1 kasika
prasak za pecivo Vispak - Laganini: 1
vode: 400 ml.