Ružica
Ružica
Sastojci:
putera: 220 gr.
cvrsceg jogurta ili kisele pavlake: 200 gr.
jaja: 2
kokosovog brasna: 100 gr.
prasak za pecivo Vispak - Laganini: 1
brasna: 450 gr.
Fil: ;
putera: oko 60 gr.
ulja: 2 kasike
krupnije mljeveni oraha: oko 200 gr.
Agda: ;
secera: 600 gr.
vode: 700 ml.
Priprema:
Puter omeksajte na sobnoj temperature pa izmutite sa jajima.
Dodajte jogurt ili pavlaku pa ponovo izmutite.
Nemojte mutit mikserom nego zicom ili viljuskom.
Dodajte kokosovo brasno I prasak za pecivo pa izmjesajte.
Na kraju dodajte brasno pa zamjesite tijesto kao za pitu.
Ne previse tvrdo ali ni previse mekano tijesto.
Namazite uljom I zamotajte u vrecicu.
Pustite da tijesto odmori bar 15 minuta pa razvite koliko mozete.
Otopite pola rebra putera(50 gr.) sa dvije kasike ulja.
Razvijeno tijesto poprscite masnocom I pospite mljevenim orasima.
Sa jedne strane zamotajte u rolnu do pola tijesta pa onda sa druge strane.
Rasjecite izmedju dvije rolne pa svaku rolnu isjecite oko 2 cm sirine.
Ruzice redajte u nauljenu tepsiju.
U ostatak masnoce dodajte jos jednu kasiku ulja pa sve to izmjesajte I cetkicom namazite ruzice.
Pecite na 180C dok ruzice ne dobiju finu bojicu.
Dok se ruzice peku vi skuhajte agdu I maknite sa peci da se malo prohladi.
Gotove ruzice zalite agdom I ako hocete pokopite tepsiju jedno 5 minuta da ruzice brze upiju agdu
Sastojci:
putera: 220 gr.
cvrsceg jogurta ili kisele pavlake: 200 gr.
jaja: 2
kokosovog brasna: 100 gr.
prasak za pecivo Vispak - Laganini: 1
brasna: 450 gr.
Fil: ;
putera: oko 60 gr.
ulja: 2 kasike
krupnije mljeveni oraha: oko 200 gr.
Agda: ;
secera: 600 gr.
vode: 700 ml.