NihadinaKuhinja

Ružica

NihadinaKuhinja

Ružica

Sastojci:

putera: 220 gr.

cvrsceg jogurta ili kisele pavlake: 200 gr.

jaja: 2

kokosovog brasna: 100 gr.

prasak za pecivo Vispak - Laganini: 1

brasna: 450 gr.

Fil: ;

putera: oko 60 gr.

ulja: 2 kasike

krupnije mljeveni oraha: oko 200 gr.

Agda: ;

secera: 600 gr.

vode: 700 ml.

Priprema:

Puter omeksajte na sobnoj temperature pa izmutite sa jajima.

Dodajte jogurt ili pavlaku pa ponovo izmutite.

Nemojte mutit mikserom nego zicom ili viljuskom.

Dodajte kokosovo brasno I prasak za pecivo pa izmjesajte.

Na kraju dodajte brasno pa zamjesite tijesto kao za pitu.

Ne previse tvrdo ali ni previse mekano tijesto.

Namazite uljom I zamotajte u vrecicu.

Pustite da tijesto odmori bar 15 minuta pa razvite koliko mozete.

Otopite pola rebra putera(50 gr.) sa dvije kasike ulja.

Razvijeno tijesto poprscite masnocom I pospite mljevenim orasima.

Sa jedne strane zamotajte u rolnu do pola tijesta pa onda sa druge strane.

Rasjecite izmedju dvije rolne pa svaku rolnu isjecite oko 2 cm sirine.

Ruzice redajte u nauljenu tepsiju.

U ostatak masnoce dodajte jos jednu kasiku ulja pa sve to izmjesajte I cetkicom namazite ruzice.

Pecite na 180C dok ruzice ne dobiju finu bojicu.

Dok se ruzice peku vi skuhajte agdu I maknite sa peci da se malo prohladi.

Gotove ruzice zalite agdom I ako hocete pokopite tepsiju jedno 5 minuta da ruzice brze upiju agdu

Sastojci:

putera: 220 gr.

cvrsceg jogurta ili kisele pavlake: 200 gr.

jaja: 2

kokosovog brasna: 100 gr.

prasak za pecivo Vispak - Laganini: 1

brasna: 450 gr.

Fil: ;

putera: oko 60 gr.

ulja: 2 kasike

krupnije mljeveni oraha: oko 200 gr.

Agda: ;

secera: 600 gr.

vode: 700 ml.

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.