Hurmasice
Hurmasice
Sastojci:
jaja: 2
secera: 2 male male
mlijeka: 2 male soljice
ulja: 2 male soljice
kukuruznog brasna: 2 male soljice
brasna: 8 do 10 mali soljica
praska za pecivo Vispak - Laganini: pola
Agda: ;
secera: 600 gr.
vode: 700 ml.
meda: 2 kasike
soka od limuna: 2 kasike
Priprema:
Hurmasice
2 jaja
2 male soljice secera
2 male soljice mlijeka
2 male soljice ulja
2 male soljice kukuruznog brasna
8 do 10 soljica brasna
pola praska za pecivo
Agda:
600 gr. secera
700 ml. vode
2 kasike meda
2 kasike soka od limuna
Izmutite jaja I secer viljuskom ili zicom.
Dodajte ulje i mlejeko pa nastavite sa mucenjem.
Dodajte kukuruzno brasno pa opet mutate.
Dodajte 8 soljica brasna i prasak za pecivo pa zamjesite drvenom kasikom.
Ako je tijesto mekano dodajte jos jednu soljicu brasna i promijesajte .
Ako je jos mekano dodajte i desetu soljicu brasna ili kasikom dodajite da tijesto ne bude pretvrdo.
Kad se tijesto fino odvojilo od posude spremno je.
Oblikujte hurmasice,redajte na pouljenu tepsiju i pecite na 180C
Skuhajte agdu i tople hurmasice zalite toplom agdom
Sastojci:
jaja: 2
secera: 2 male male
mlijeka: 2 male soljice
ulja: 2 male soljice
kukuruznog brasna: 2 male soljice
brasna: 8 do 10 mali soljica
praska za pecivo Vispak - Laganini: pola
Agda: ;
secera: 600 gr.
vode: 700 ml.
meda: 2 kasike
soka od limuna: 2 kasike