NihadinaKuhinja

Hurmasice

NihadinaKuhinja

Hurmasice

Sastojci:

jaja: 2

secera: 2 male male

mlijeka: 2 male soljice

ulja: 2 male soljice

kukuruznog brasna: 2 male soljice

brasna: 8 do 10 mali soljica

praska za pecivo Vispak - Laganini: pola

Agda: ;

secera: 600 gr.

vode: 700 ml.

meda: 2 kasike

soka od limuna: 2 kasike

Priprema:

Hurmasice

2 jaja
2 male soljice secera
2 male soljice mlijeka
2 male soljice ulja
2 male soljice kukuruznog brasna
8 do 10 soljica brasna
pola praska za pecivo

Agda:

600 gr. secera
700 ml. vode
2 kasike meda
2 kasike soka od limuna

Izmutite jaja I secer viljuskom ili zicom.

Dodajte ulje i mlejeko pa nastavite sa mucenjem.

Dodajte kukuruzno brasno pa opet mutate.

Dodajte 8 soljica brasna i prasak za pecivo pa zamjesite drvenom kasikom.

Ako je tijesto mekano dodajte jos jednu soljicu brasna i promijesajte .

Ako je jos mekano dodajte i desetu soljicu brasna ili kasikom dodajite da tijesto ne bude pretvrdo.

Kad se tijesto fino odvojilo od posude spremno je.

Oblikujte hurmasice,redajte na pouljenu tepsiju i pecite na 180C

Skuhajte agdu i tople hurmasice zalite toplom agdom 

Sastojci:

jaja: 2

secera: 2 male male

mlijeka: 2 male soljice

ulja: 2 male soljice

kukuruznog brasna: 2 male soljice

brasna: 8 do 10 mali soljica

praska za pecivo Vispak - Laganini: pola

Agda: ;

secera: 600 gr.

vode: 700 ml.

meda: 2 kasike

soka od limuna: 2 kasike

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.