Super torta
Super torta
Sastojci:
Kora 1: ;
bijelanjaka: 5
secera: 5 kasika
puding od cokolade Vispak-Laganini: 1
Kora 2: Isto kao i kora 1.
Kora 3: :
bijelanjaka: 5
secera: 5 kasika
gustina (skrobno brasno - gusnel ): 3 kasike
Krema: ;
zumanjaka: 15
secera: 10 kasika
brasna: 10 kasika
mlijeka: 900 ml.
cokolade Vispak-Laganini: 200 gr.
putera: 220 gr.
tecnog slaga: 300 ml.
secera: 3 kasike
Priprema:
Izmutite bijelanjke,dodajte secer i nastavite sa mucenjem dok ne dobijete cvrst snijeg.
Dodajte puding(prah ne kuhate ga) izmjesajte lagano kasikom pa sipajte u kalup oblozen pek papirom.
Pecite na 180C oko 30 minuta .
Ponovite postupak i sa preostale dvie kore.
Gotove kore prekrite i pustite da se hlade a za to vrijeme pripremite kremu.
Prvo izmutite slag sa 3 kasike secera i ostavite u frizider.
Izmutite zumanjke i secer.
Dodajte 200 ml. mlijeka pa jos malo mutite.
Dodajte brasno pa ponovo mutite dok ne dobijete finu kremu bez grudvica.
Na pec stavite 700 ml. mlijeka da prokuha.
U prokuhalo mlijeko istresite smijesu od zumanjaka ,neprestano mijesajte i skuhajte kao puding.
Maknite sa peci,dodajte izlomljene cokolade i mijesajte dok se cokolade ne istope.
Smijesu istresite u neku plasticnu posudu da se brze ohladi (malo dublju u kojoj mozete mutit)
Mozete posudu zamotat u vrecicu ili prekrit celofanom pa ostavite u frizider.
Povremeno promjesajte kremu.
Puter maknite iz frizidera da omeksa pa ga izmutite,dodajte potpuno hladnoj kremi i ponovo sve izmutite da se fino sijedini.
Kad su kore i krema spremni mozete pocet sa filovanjem.
U kalup stavite prvo crnu koru preko kore slag pa krema.
Zatim bijela kora,slag pa krema.
Na kraju ponovo crna kora,slag i krema.
Istom kremo mazete tortu i okolo i ukrasavate po vasoj zelji.
Sastojci:
Kora 1: ;
bijelanjaka: 5
secera: 5 kasika
puding od cokolade Vispak-Laganini: 1
Kora 2: Isto kao i kora 1.
Kora 3: :
bijelanjaka: 5
secera: 5 kasika
gustina (skrobno brasno - gusnel ): 3 kasike
Krema: ;
zumanjaka: 15
secera: 10 kasika
brasna: 10 kasika
mlijeka: 900 ml.
cokolade Vispak-Laganini: 200 gr.
putera: 220 gr.
tecnog slaga: 300 ml.
secera: 3 kasike