NihadinaKuhinja

Super torta

NihadinaKuhinja

Super torta

Sastojci:

Kora 1: ;

bijelanjaka: 5

secera: 5 kasika

puding od cokolade Vispak-Laganini: 1

Kora 2: Isto kao i kora 1.

Kora 3: :

bijelanjaka: 5

secera: 5 kasika

gustina (skrobno brasno - gusnel ): 3 kasike

Krema: ;

zumanjaka: 15

secera: 10 kasika

brasna: 10 kasika

mlijeka: 900 ml.

cokolade Vispak-Laganini: 200 gr.

putera: 220 gr.

tecnog slaga: 300 ml.

secera: 3 kasike

Priprema:

Izmutite bijelanjke,dodajte secer i nastavite sa mucenjem dok ne dobijete cvrst snijeg.

Dodajte puding(prah ne kuhate ga) izmjesajte lagano kasikom pa sipajte u kalup oblozen pek papirom.

Pecite na 180C oko 30 minuta .

Ponovite postupak i sa preostale dvie kore.

Gotove kore prekrite i pustite da se hlade a za to vrijeme pripremite kremu.

Prvo izmutite slag sa 3 kasike secera i ostavite u frizider.

Izmutite zumanjke i secer.

Dodajte 200 ml. mlijeka pa jos malo mutite.

Dodajte brasno pa ponovo mutite dok ne dobijete finu kremu bez grudvica.

Na pec stavite 700 ml. mlijeka da prokuha.

U prokuhalo mlijeko istresite smijesu od zumanjaka ,neprestano mijesajte i skuhajte kao puding.

Maknite sa peci,dodajte izlomljene cokolade i mijesajte dok se cokolade ne istope.

Smijesu istresite u neku plasticnu posudu da se brze ohladi (malo dublju u kojoj mozete mutit)

Mozete posudu zamotat u vrecicu ili prekrit celofanom pa ostavite u frizider.

Povremeno promjesajte kremu.

Puter maknite iz frizidera da omeksa pa ga izmutite,dodajte potpuno hladnoj kremi i ponovo sve izmutite da se fino sijedini.

Kad su kore i krema spremni mozete pocet sa filovanjem.

U kalup stavite prvo crnu koru preko kore slag pa krema.

Zatim bijela kora,slag pa krema.

Na kraju ponovo crna kora,slag i krema.

Istom kremo mazete tortu i okolo i ukrasavate po vasoj zelji. 

Sastojci:

Kora 1: ;

bijelanjaka: 5

secera: 5 kasika

puding od cokolade Vispak-Laganini: 1

Kora 2: Isto kao i kora 1.

Kora 3: :

bijelanjaka: 5

secera: 5 kasika

gustina (skrobno brasno - gusnel ): 3 kasike

Krema: ;

zumanjaka: 15

secera: 10 kasika

brasna: 10 kasika

mlijeka: 900 ml.

cokolade Vispak-Laganini: 200 gr.

putera: 220 gr.

tecnog slaga: 300 ml.

secera: 3 kasike

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.