NihadinaKuhinja

Corba

NihadinaKuhinja

Corba

Sastojci:

mesa ( teletine ili junetine ): oko 250 gr.

luka: 1 glavica

krupnija krompira: 2-3

mrkve: 2

ajvara ili paradajz sosa: 2kasike

Tajna zacina za Bosanski lonac: pola

mahuna ( mogu i zamrznute ): 1 konzerva

ulja: malo

soli i bibera: malo

Tajna zacina-dodatak jelima: malo

Priprema:

Na malo ulja proprzit meso i luk.

Kad se maso proprzilo dodajte krompir isjecen na vece kocke.

Dodat mrkvu , mahune ,zacine i ajvar.

Sve to prelit vodom pa pustit da se kuha dok povrce ne omeksa.

Sastojci:

mesa ( teletine ili junetine ): oko 250 gr.

luka: 1 glavica

krupnija krompira: 2-3

mrkve: 2

ajvara ili paradajz sosa: 2kasike

Tajna zacina za Bosanski lonac: pola

mahuna ( mogu i zamrznute ): 1 konzerva

ulja: malo

soli i bibera: malo

Tajna zacina-dodatak jelima: malo

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.