NihadinaKuhinja
Corba
NihadinaKuhinja
Corba
Sastojci:
mesa ( teletine ili junetine ): oko 250 gr.
luka: 1 glavica
krupnija krompira: 2-3
mrkve: 2
ajvara ili paradajz sosa: 2kasike
Tajna zacina za Bosanski lonac: pola
mahuna ( mogu i zamrznute ): 1 konzerva
ulja: malo
soli i bibera: malo
Tajna zacina-dodatak jelima: malo
Priprema:
Na malo ulja proprzit meso i luk.
Kad se maso proprzilo dodajte krompir isjecen na vece kocke.
Dodat mrkvu , mahune ,zacine i ajvar.
Sve to prelit vodom pa pustit da se kuha dok povrce ne omeksa.
Sastojci:
mesa ( teletine ili junetine ): oko 250 gr.
luka: 1 glavica
krupnija krompira: 2-3
mrkve: 2
ajvara ili paradajz sosa: 2kasike
Tajna zacina za Bosanski lonac: pola
mahuna ( mogu i zamrznute ): 1 konzerva
ulja: malo
soli i bibera: malo
Tajna zacina-dodatak jelima: malo