NihadinaKuhinja

Tres Leches / Trilece ili ti tri mlijeka

NihadinaKuhinja

Tres Leches / Trilece ili ti tri mlijeka

Sastojci:

jaja: 7

secera: 100 gr.

brasna: 200 gr.

praska za pecivo: pola

soli: prstohvat

3 mlijeka-preliv: :

konezovanog mlijeka (kod mene 395 gr.) racunajte 400 🙂: 1 konzerva

tecnog slaga: 400 ml.

obicnog mlijeka: 700 ml.

karamel ili slag za ukrasavanje: .

Priprema:

Odvojite bijelanjke od zumanjaka. Bijelanjcima dodajte prstohvat soli I mutate u cvrst snijeg.

Pred kraj mucenja postepenu dodajte secer I neprestano mutate. Izmucenim bijelanjcima dodajite jedan po jedan zumanjak I mjesajte zicom ili drvenom kasikom (ne mikserom)

Pomjesajte brasno I prasak za pecivo,prosijte preko jaja pa lagano izmjesajte da se sve fino sjedini I da dobijete fino tijesto.

Tepsiju velicine 20X30 cm oblozite pek papirom.

U oblozenu tepsiju istresite tijesto,fino poravnajte pa pecite na 180 C oko 30 minuta.

Mozete pec u okruglom kalupu ili tepsiji (30 cm.) Dok se biskvit pece pripremite preliv.

Pomjesajte sva tri mlijeka,izmutite I drzite ih na sobnoj temperature ne u frizideru.

Kad je biskvit gotov,prohladite ga bar 5 minuta pa odstranite mu papir. biskvit vratite u tepsiju u kojoj se peko aki naopako,meksi dio da bude do dna tepsije.

Viljuskom izbockajte biskvit na sto vise mijesta (posebno obratite paznju na okrajice)

Prelite pripremljenim mlijekom I prekrite biskvit.

Pustite da odstoji pola sata da upije tecnost. Kad je biskvit odstajo premazite ga karamelom,

Ako neko od vas ne voli caramel mozete premazat cokoladnom kremom ili slagom.

Preko slaga mozete neko voce ako hocete.

Sastojci:

jaja: 7

secera: 100 gr.

brasna: 200 gr.

praska za pecivo: pola

soli: prstohvat

3 mlijeka-preliv: :

konezovanog mlijeka (kod mene 395 gr.) racunajte 400 🙂: 1 konzerva

tecnog slaga: 400 ml.

obicnog mlijeka: 700 ml.

karamel ili slag za ukrasavanje: .

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.