Hurmasice
Hurmasice
Sastojci:
secera: 3 male soljice
ulja: 3 male soljice
mlijeka: 1 soljica
jaja: 3
kokosovog brasna: 3 soljice
semoline-sitni griz: 3 soljice
praska za pecivo Vispak-Laganini: pola
brasna: 10-12 soljica
Agda: ;
secera: 10 soljica
vode: 12 soljica
Priprema:
Izmutite ulje secer i mlijeko (mutite kasikom ili viljuskom ne mikserom )
Dodajte jaja pa ponovo mutite. Dodajte kokosovo brasno,semolinu i prasak za pecivo pa izmjesajte.
Na kraju dodajte brasno,zamjesite fino tijesto i oblikujte hurmasice.
Redajte u nauljenu tepsiju i pecite na 200 C.
Dok se hurmasice peku pomijesajte vodu i secer pa mijesajte zicom ili kasikom dok se secer ne otopi
Gotove hurmasice zalite agdom, Prohladite na sobnoj temperaturi pa stavite u frizider da se potpuno ohlade prije serviranja.
Hurmasice pospite kokosovim brasnom ( ako hocete )
Sastojci:
secera: 3 male soljice
ulja: 3 male soljice
mlijeka: 1 soljica
jaja: 3
kokosovog brasna: 3 soljice
semoline-sitni griz: 3 soljice
praska za pecivo Vispak-Laganini: pola
brasna: 10-12 soljica
Agda: ;
secera: 10 soljica
vode: 12 soljica