NihadinaKuhinja

Hurmasice

NihadinaKuhinja

Hurmasice

Sastojci:

secera: 3 male soljice

ulja: 3 male soljice

mlijeka: 1 soljica

jaja: 3

kokosovog brasna: 3 soljice

semoline-sitni griz: 3 soljice

praska za pecivo Vispak-Laganini: pola

brasna: 10-12 soljica

Agda: ;

secera: 10 soljica

vode: 12 soljica

Priprema:

Izmutite ulje secer i mlijeko (mutite kasikom ili viljuskom ne mikserom )

Dodajte jaja pa ponovo mutite. Dodajte kokosovo brasno,semolinu i prasak za pecivo pa izmjesajte.

Na kraju dodajte brasno,zamjesite fino tijesto i oblikujte hurmasice.

Redajte u nauljenu tepsiju i pecite na 200 C.

Dok se hurmasice peku pomijesajte vodu i secer pa mijesajte zicom ili kasikom dok se secer ne otopi

Gotove hurmasice zalite agdom, Prohladite na sobnoj temperaturi pa stavite u frizider da se potpuno ohlade prije serviranja.

Hurmasice pospite kokosovim brasnom ( ako hocete )

Sastojci:

secera: 3 male soljice

ulja: 3 male soljice

mlijeka: 1 soljica

jaja: 3

kokosovog brasna: 3 soljice

semoline-sitni griz: 3 soljice

praska za pecivo Vispak-Laganini: pola

brasna: 10-12 soljica

Agda: ;

secera: 10 soljica

vode: 12 soljica

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.