NihadinaKuhinja

Gulaš

NihadinaKuhinja

Gulaš

Sastojci:

junetine: 700 gr.

maslaca: 2-3 kasike

ulja: malo

crvenog luka: 2 glavice

bijelog luka: 2-3 cehna

mrkva: 1

so i biber: kolicina po zelji

Tajna zacina-dodatak jelima: malo

Tajna zacina za paprikas: 2 kasike

lovora: 1-2 lista

mljevene paprike - Vispak: 1 kasika

mljevene ljute paprike: 1 mala kasikica

paradajz sosa: 4-5 kasika

vode: oko 1 ipo l.

Za zgusnuti umak: ;

vode: pola solje

brasna ili gustina: 1 kasika

Priprema:

Luk sitno isjeckati i proprzit na nalo maslaca i ulja.

Luku dodati meso koje ste isjekli na kockice, isitnjeni bijeli luk i rendanu mrkvu uz stalno miješanje dok meso ne promjeni svoju boju.

Nakon toga dodati jednu i drugu papriku prodinstati još par minuta .

Dodajte preostale zacine,paradajz sos i zalite vodom .

Kad gulaš prokuha tad mu dodati lovorov list,

Smanjiti temperaturu i ostaviti tako da kuha oko 60 minuta ili više ako bude potrebno.

Kad meso omekša u vodi razmutiti brašno, paziti da ne ostane grudvica i polako sipati u gulaš da se dobije jedna fina gustoća.

Poslužiti sa pire krompirom ili tjesteninom.

Sastojci:

junetine: 700 gr.

maslaca: 2-3 kasike

ulja: malo

crvenog luka: 2 glavice

bijelog luka: 2-3 cehna

mrkva: 1

so i biber: kolicina po zelji

Tajna zacina-dodatak jelima: malo

Tajna zacina za paprikas: 2 kasike

lovora: 1-2 lista

mljevene paprike - Vispak: 1 kasika

mljevene ljute paprike: 1 mala kasikica

paradajz sosa: 4-5 kasika

vode: oko 1 ipo l.

Za zgusnuti umak: ;

vode: pola solje

brasna ili gustina: 1 kasika

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.