Punjeni zvrk
Punjeni zvrk
Sastojci:
Mlijeko: 250 ml
Kvasac: 1 kesica
Ulje: 100 ml
Jaja: 2 komada
Brašno: Cca 500 gr
Luk: 1 glavica
Fasirano meso: 500 gr
Pasirani paradajz: 100 ml
Sir: Po želji
Priprema:
U toplo mlijrko dodati kvasaci šećer i ostaviti da nadođe.
Ulje, jaje i bjelanjak pomiješati i dodati so. Dodati nadošlo mlijeko i polagano dodavati brašno.
Luk dinstati i dodati meso i začine po želji. Dodati pasirani paradajz ili kečapa i lagano dinstati.
Razviti tijesto i na vrhu zarezati nožem. Filovati sa mesom i preko toga poredati ribanog sira po želji. Zarolati tijesto i premazati žumancetom u koje je dodato malo mlijeka. Ostaviti da nadođe i peći na 180 stepeni oko 40 minuta.
Sastojci:
Mlijeko: 250 ml
Kvasac: 1 kesica
Ulje: 100 ml
Jaja: 2 komada
Brašno: Cca 500 gr
Luk: 1 glavica
Fasirano meso: 500 gr
Pasirani paradajz: 100 ml
Sir: Po želji