Adnaoo

Punjeni zvrk

Adnaoo

Punjeni zvrk

Sastojci:

Mlijeko: 250 ml

Kvasac: 1 kesica

Ulje: 100 ml

Jaja: 2 komada

Brašno: Cca 500 gr

Luk: 1 glavica

Fasirano meso: 500 gr

Pasirani paradajz: 100 ml

Sir: Po želji

Priprema:

U toplo mlijrko dodati kvasaci šećer i ostaviti da nadođe. 

Ulje, jaje i bjelanjak pomiješati i dodati so. Dodati nadošlo mlijeko i polagano dodavati brašno. 

Luk dinstati i dodati meso i začine po želji. Dodati pasirani paradajz ili kečapa i lagano dinstati. 

Razviti tijesto i na vrhu zarezati nožem. Filovati sa mesom i preko toga poredati ribanog sira po želji. Zarolati tijesto i premazati žumancetom u koje je dodato malo mlijeka. Ostaviti da nadođe i peći na 180 stepeni oko 40 minuta. 

Sastojci:

Mlijeko: 250 ml

Kvasac: 1 kesica

Ulje: 100 ml

Jaja: 2 komada

Brašno: Cca 500 gr

Luk: 1 glavica

Fasirano meso: 500 gr

Pasirani paradajz: 100 ml

Sir: Po želji

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.