ArnellaV

Domaci hljeb

Hljeb iz serpe

ArnellaV

Domaci hljeb

Hljeb iz serpe

Sastojci:

Brasno: 550g

Kajmak: 2K

Maslac: 100g

Vrhnje za kuhanje: 1K

Mlijeko : 100ml

Priprema:

550g brasna,staviti u posudu,zatim u brasno dodati otopljeni maslac,2 kasike kajmaka i 100ml vrhnja,u mlako mlijeko dodati germj,prasak za pecivo,so i malo secera.

Podkuhati da bude malo vise ljepljivo za ruke,i pustiti tako odprilike pola sata na toplom.

Pobrasniti ravnu povrsinu izvaditi tijesto i orekuhati,a onda staviti u tepsiju sa poklopcem,Zatim posuti hljeb sa brasnom i poklopiti pustiti jos 20min da staji,i onda peci u dobro zagrijanoj rerni na 220°,odprilike 60min

Sastojci:

Brasno: 550g

Kajmak: 2K

Maslac: 100g

Vrhnje za kuhanje: 1K

Mlijeko : 100ml

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.