ArnellaV
Domaci hljeb
Hljeb iz serpe
ArnellaV
Domaci hljeb
Hljeb iz serpe
Sastojci:
Brasno: 550g
Kajmak: 2K
Maslac: 100g
Vrhnje za kuhanje: 1K
Mlijeko : 100ml
Priprema:
550g brasna,staviti u posudu,zatim u brasno dodati otopljeni maslac,2 kasike kajmaka i 100ml vrhnja,u mlako mlijeko dodati germj,prasak za pecivo,so i malo secera.
Podkuhati da bude malo vise ljepljivo za ruke,i pustiti tako odprilike pola sata na toplom.
Pobrasniti ravnu povrsinu izvaditi tijesto i orekuhati,a onda staviti u tepsiju sa poklopcem,Zatim posuti hljeb sa brasnom i poklopiti pustiti jos 20min da staji,i onda peci u dobro zagrijanoj rerni na 220°,odprilike 60min
Sastojci:
Brasno: 550g
Kajmak: 2K
Maslac: 100g
Vrhnje za kuhanje: 1K
Mlijeko : 100ml