Maslanica i pile
Neodoljiva kombinacija!
Maslanica i pile
Neodoljiva kombinacija!
Sastojci:
Pile cijelo: 1 kg
Jufka zapečena ili suha: 500 gr
Tajna začin: 3 kašike
Mrkva: 1 kom
Celer korijen: 100 gr
Peršun korijen : 50 gr
Luk crveni: 1 glavica
Luk bijeli: 1 čehna
Sol: 2 kašikice
Biber: 1 kašikica
Priprema:
Pile isjeći na komade pa skuhati sa korjenastim povrćem. Zapečenu jufku namakati u temeljac od piletine i redati u tepsiju. Red jufke, red piletine. Na kraju zaliti pitu sa preostalim temeljcom i peći oko 30 minuta na srednje jakoj vatri da se sastojci sjedine.
Po želji pile ostaviti cijelo i staviti na vrh pite a sve ostalo ostaje isto, namakanje i redanje jufke i zaljevanje sa temeljcom.
Može se koristiti i jufka koja se priprema na licu mjesta i suši se na zraku.
Prijatno!
Sastojci:
Pile cijelo: 1 kg
Jufka zapečena ili suha: 500 gr
Tajna začin: 3 kašike
Mrkva: 1 kom
Celer korijen: 100 gr
Peršun korijen : 50 gr
Luk crveni: 1 glavica
Luk bijeli: 1 čehna
Sol: 2 kašikice
Biber: 1 kašikica