tajnakuhinje

Maslanica i pile

Neodoljiva kombinacija!

tajnakuhinje

Maslanica i pile

Neodoljiva kombinacija!

Sastojci:

Pile cijelo: 1 kg

Jufka zapečena ili suha: 500 gr

Tajna začin: 3 kašike

Mrkva: 1 kom

Celer korijen: 100 gr

Peršun korijen : 50 gr

Luk crveni: 1 glavica

Luk bijeli: 1 čehna

Sol: 2 kašikice

Biber: 1 kašikica

Pile isjeći na komade pa skuhati sa korjenastim povrćem. Zapečenu jufku namakati  u temeljac od piletine i redati u tepsiju. Red jufke, red piletine. Na kraju zaliti pitu sa preostalim temeljcom i peći oko 30 minuta na srednje jakoj vatri da se sastojci sjedine.

Po želji pile ostaviti cijelo i staviti na vrh pite  a sve ostalo ostaje isto, namakanje i redanje jufke i zaljevanje sa temeljcom.

Može se koristiti i jufka koja se priprema na licu mjesta i suši se na zraku.

 

Prijatno!

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.
NihadinaKuhinja 2019-08-18 01:13:53
Bas je primamljivo,valja isprobat :)
AmelaIseni 2019-08-18 12:50:53
Odlicnaaa
Kfehima 2019-09-14 22:31:25
Zanimljivo