ArnellaV
Hljeb
Hljeb koji mozemo odmah peci
ArnellaV
Hljeb
Hljeb koji mozemo odmah peci
Sastojci:
Brasno: 550g
Germa: 1k
Prasak za pecivo: 1/2
Priprema:
550g brasna,u brasno odmah dodati,1 kasiku germe,1/2 praska za pecivo,dodati 1 kasiku soli,malo secera na vrh noza,1 kasika maslinovog ulja,1 kasika suncokretovog ulja,podkuhati sa mlakom vodom.
Odmah odvajati loptice,i premazati ih otopljenim maslacem,posuti sjemenkama po zelji.
Onda upaliti rernu na 250° da se grije odprilike nekih 15 min.
Kad stavimk hljeb na pecenje smanjiti tem na 200° i peci odprilike 35min.
Sve zavisi od jacine sporeta.
Sastojci:
Brasno: 550g
Germa: 1k
Prasak za pecivo: 1/2