ArnellaV

Hljeb

Hljeb koji mozemo odmah peci

ArnellaV

Hljeb

Hljeb koji mozemo odmah peci

Sastojci:

Brasno: 550g

Germa: 1k

Prasak za pecivo: 1/2

Priprema:

550g brasna,u brasno odmah dodati,1 kasiku germe,1/2 praska za pecivo,dodati 1 kasiku soli,malo secera na vrh noza,1 kasika maslinovog ulja,1 kasika suncokretovog ulja,podkuhati sa mlakom vodom.

Odmah odvajati loptice,i premazati ih otopljenim maslacem,posuti sjemenkama po zelji.

Onda upaliti rernu na 250° da se grije odprilike nekih 15 min.

Kad stavimk hljeb na pecenje smanjiti tem na 200° i peci odprilike 35min. 

Sve zavisi od jacine sporeta.

Sastojci:

Brasno: 550g

Germa: 1k

Prasak za pecivo: 1/2

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.