ArnellaV

Pohovani karabatkovi

Pohovani karabtkovi,peceni u tepsiji.

ArnellaV

Pohovani karabatkovi

Pohovani karabtkovi,peceni u tepsiji.

Sastojci:

Jaja: 2kom

Prezla: 100g

Pileci karabatak: 6kom

Priprema:

Umutiti 2 jaja,i u to dodati tajnu mjesavinu zacina za piletinu,persun,crvenu papriku i malo soli.

Svaki komad piletine prvo staviti u jaja sa obadvije strane,zatim posuti grizom.

Redati na tepsiju u koju smo stavili pek papir,peci na 220°,odprilike 40min,sve zavisi od sporeta.

Pred sami kraj na svaki komad piletine staviti komad maslaca.

 

 

Za prilog sam imala krompir pecen u vrhnju za kuhanje i kajmaku.

Krompir sam isjekla na kriske,zacinila sa persunom,tajna mjesavina zacina,so i biber,dodala 2 kasike kajmaka i 50ml vrhnja za kuhanje.

 

 

Sastojci:

Jaja: 2kom

Prezla: 100g

Pileci karabatak: 6kom

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.