AminaHasanovic

KROFNE

Kao iz pekare

AminaHasanovic

KROFNE

Kao iz pekare

Sastojci:

brašno: 500 g

mlijeko: 250 ml

germa: 1 kašika

šećer: 1 kašika

jaja: 1 kom

so: prstohvat

Laganini vanilin secer: 1 kom

Priprema:

Izmiješati brašno, germu, šećer, vanilin secer i so. Dodati jedno jaje, a zatim postepeno sipati mlijeko i mijesiti. Napravljeno tijesto pokriti krpom i ostavti 1h na sobnoj temperaturi. Nakon toga, tijesto promijesimo, oblikujemo krofne uz pomoć čaše, a onda ih pokrijemo krpom i ostavimo još 15 min, prevrnemo ih i opet pustimo da odstoje 15 minuta. 

Pržimo ih na zagrijanom ulju na način da gornja dignuta strana krofne bude u ulje. Stavimo krofne u tavu sa uljem, poklopimo i čekamo da dobiju rumenu boju. Skinemo poklopac i prevrnemo ih na drugu stranu. Kada su ispržene sa obje strane, zvadimo ih u posudu obloženu kuhinjskim ubrusom.

Po želji krofne možete posuti šećerom u prahu ili ih puniti kremom ili marmeladom.

Prijatno !

Sastojci:

brašno: 500 g

mlijeko: 250 ml

germa: 1 kašika

šećer: 1 kašika

jaja: 1 kom

so: prstohvat

Laganini vanilin secer: 1 kom

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.