Sarma
Sarma
Sastojci:
Kiseli kupus : 1 glavica
Mljeveno meso : 500 gr
Riže : 70 gr
Mrkva : 1 kom
Crni luk : 2 glavice
Bijeli luk : 2 cehna
Tajna začin : 2 kas
Vispak crvena paprika: 1 kas
Biber : Pola kašičice
Suho meso : 100-150 gr
Vrhnje za kuhanje : 100 ml
Priprema:
Kiseli kupus staviti u dublju šerpu i preliti vrelom vodom.
Pomiješati meso, rižu, isjecenu mrkvu,crni i bijeli luk, Tajna začin, crvenu papriku, biber i suho meso.
Izvadimo kupus iz vode i odvojimo listove, na svaki list stavljamo po jednu kasiku pripremljene smjese i umotamo je.
Sarmu redamo u šerpu i prelijemo je vodom. Sarmu pečemo 90 minuta na 230 stepeni.
Sastojci:
Kiseli kupus : 1 glavica
Mljeveno meso : 500 gr
Riže : 70 gr
Mrkva : 1 kom
Crni luk : 2 glavice
Bijeli luk : 2 cehna
Tajna začin : 2 kas
Vispak crvena paprika: 1 kas
Biber : Pola kašičice
Suho meso : 100-150 gr
Vrhnje za kuhanje : 100 ml