Dinaa

Sarma

Dinaa

Sarma

Sastojci:

Kiseli kupus : 1 glavica

Mljeveno meso : 500 gr

Riže : 70 gr

Mrkva : 1 kom

Crni luk : 2 glavice

Bijeli luk : 2 cehna

Tajna začin : 2 kas

Vispak crvena paprika: 1 kas

Biber : Pola kašičice

Suho meso : 100-150 gr

Vrhnje za kuhanje : 100 ml

Priprema:

Kiseli kupus staviti u dublju šerpu i preliti vrelom vodom.  

Pomiješati meso, rižu, isjecenu mrkvu,crni i bijeli luk, Tajna začin, crvenu papriku, biber i suho meso. 

Izvadimo kupus iz vode i odvojimo listove, na svaki list stavljamo po jednu kasiku pripremljene smjese i umotamo je. 

Sarmu redamo u šerpu i prelijemo je vodom. Sarmu pečemo 90 minuta na 230 stepeni. 

Sastojci:

Kiseli kupus : 1 glavica

Mljeveno meso : 500 gr

Riže : 70 gr

Mrkva : 1 kom

Crni luk : 2 glavice

Bijeli luk : 2 cehna

Tajna začin : 2 kas

Vispak crvena paprika: 1 kas

Biber : Pola kašičice

Suho meso : 100-150 gr

Vrhnje za kuhanje : 100 ml

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.