Dinaa

Finska torta

Dinaa

Finska torta

Sastojci:

Jaja : 15 kom

Šećer : 15 kas

Mljeveni orasi : 300 gr

Čokolade za kuhanje : 300 gr

Laganini slag krema : 2 kesice

Mlijeko : 400 ml

Maslac : 250 gr

Priprema:

Odvojiti bjelanca od žumanjaka. U bjelanjke dodati 10 kasika šećera, a u žumanjke 5 kasika šećera. Umutiti mikserom i bjelanjke i žumanjke pa ih sastaviti. U jaja dodati istopljenu čokoladu i mljevene orahe sve sjediniti i polovinu ove smjese istresti u kalup za tortu i peći je 40 minuta na 200 stepeni.  U drugu dio smjese dodati maslac i izmiješati. Ostaviti smjesu na hlađenje.  

Kada se kora potpuno ohladi nanijeti ohlađeni fil. 

400 ml mlijeka umutiti sa dvije Laganini slag kreme i ukrasiti tortu. 

Sastojci:

Jaja : 15 kom

Šećer : 15 kas

Mljeveni orasi : 300 gr

Čokolade za kuhanje : 300 gr

Laganini slag krema : 2 kesice

Mlijeko : 400 ml

Maslac : 250 gr

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.