Sitni ćevap
Uz Tajnu se bolje jede.
Sitni ćevap
Uz Tajnu se bolje jede.
Sastojci:
Junetina : 1 kg
Krompir : 3 kom
Crni luk : 2 glavice
Bijeli luk : 4 cehna
Tajna začin : 1 kasika
Tajna začin za Sitni ćevap : 1 kesica
Mrkva : 1 kom
Priprema:
Junetinu isjeći na komade po želji. Staviti u šerpu da se proprze na ulju, dodati isjecenu mrkvu, crni i bijeli luk i kasiku Tajna začina. Nasuti vode da prekrije meso i na laganoj vatri ostaviti da se kuha.
Na polovini kuhanja dodati tri krompira isjecena na krupnije komade. I nastaviti kuhati. Kada voda ispari iz mesa razmutiti Tajna začin za Sitni ćevap sa 600 ml vode i dodati u meso. Ostaviti da kuha jos desetak minuta na laganoj vatri.
Sastojci:
Junetina : 1 kg
Krompir : 3 kom
Crni luk : 2 glavice
Bijeli luk : 4 cehna
Tajna začin : 1 kasika
Tajna začin za Sitni ćevap : 1 kesica
Mrkva : 1 kom