Alma Bajrić Džihanović

BATKOVI SA TIKVICAMA

Pileće meso sa prilogom od tikvica

Alma Bajrić Džihanović

BATKOVI SA TIKVICAMA

Pileće meso sa prilogom od tikvica

Sastojci:

Batak: 2 kom

Tikvice: 3 kom

Maslinovo ulje: 3 kašike

Tajna začin za dodatak jelima: 1 kašika

Tajna začin za piletinu: 1 kašikica

So: Orstohvat

Priprema:

Batkove marinirati preko noći u maslinovom ulju i Tajna začinima. Tikvice rezati na kolutiće i sve zajedno poredati na pek papir bez dodatnog dosipanja ulja. Peći u zagrijanoj rerni na 200° 30 minuta.

Ovo je porcija za dvoje. 

Sastojci:

Batak: 2 kom

Tikvice: 3 kom

Maslinovo ulje: 3 kašike

Tajna začin za dodatak jelima: 1 kašika

Tajna začin za piletinu: 1 kašikica

So: Orstohvat

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.