Alma Bajrić Džihanović
BATKOVI SA TIKVICAMA
Pileće meso sa prilogom od tikvica
Alma Bajrić Džihanović
BATKOVI SA TIKVICAMA
Pileće meso sa prilogom od tikvica
Sastojci:
Batak: 2 kom
Tikvice: 3 kom
Maslinovo ulje: 3 kašike
Tajna začin za dodatak jelima: 1 kašika
Tajna začin za piletinu: 1 kašikica
So: Orstohvat
Priprema:
Batkove marinirati preko noći u maslinovom ulju i Tajna začinima. Tikvice rezati na kolutiće i sve zajedno poredati na pek papir bez dodatnog dosipanja ulja. Peći u zagrijanoj rerni na 200° 30 minuta.
Ovo je porcija za dvoje.
Sastojci:
Batak: 2 kom
Tikvice: 3 kom
Maslinovo ulje: 3 kašike
Tajna začin za dodatak jelima: 1 kašika
Tajna začin za piletinu: 1 kašikica
So: Orstohvat