Alma Bajrić Džihanović

HRSKAVA KRILCA

Marinirana krilca pržena na štapiću bez ulja

Alma Bajrić Džihanović

HRSKAVA KRILCA

Marinirana krilca pržena na štapiću bez ulja

Sastojci:

Pileća krilca: 500 gr

Tajna začin za dodatak jelima: 1 kašika

Tajna začin za piletinu: 1 kašikica

Bijeli luk: 1 kašikica

So: 1/2 kašikice

Priprema:

U posudu pomiješati začin Tajna za dodatak jelima, Tajna začin za piletinu, so, bijeli luk u granulama i sve dobro umasirati u pileća krilca. Ostaviti tako u frižider bar 30 minuta da upije začine. Poredati krilca na štapiće za šiš ćevap, staviti u pekač podložen pek papirom i peći na 200° 25 minuta.

Poslužiti uz pekare krompiriće ili rižu. 

Sastojci:

Pileća krilca: 500 gr

Tajna začin za dodatak jelima: 1 kašika

Tajna začin za piletinu: 1 kašikica

Bijeli luk: 1 kašikica

So: 1/2 kašikice

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.