Alma Bajrić Džihanović
HRSKAVA KRILCA
Marinirana krilca pržena na štapiću bez ulja
Alma Bajrić Džihanović
HRSKAVA KRILCA
Marinirana krilca pržena na štapiću bez ulja
Sastojci:
Pileća krilca: 500 gr
Tajna začin za dodatak jelima: 1 kašika
Tajna začin za piletinu: 1 kašikica
Bijeli luk: 1 kašikica
So: 1/2 kašikice
Priprema:
U posudu pomiješati začin Tajna za dodatak jelima, Tajna začin za piletinu, so, bijeli luk u granulama i sve dobro umasirati u pileća krilca. Ostaviti tako u frižider bar 30 minuta da upije začine. Poredati krilca na štapiće za šiš ćevap, staviti u pekač podložen pek papirom i peći na 200° 25 minuta.
Poslužiti uz pekare krompiriće ili rižu.
Sastojci:
Pileća krilca: 500 gr
Tajna začin za dodatak jelima: 1 kašika
Tajna začin za piletinu: 1 kašikica
Bijeli luk: 1 kašikica
So: 1/2 kašikice