Vanilije-Karamel torta
Fantastičan spoj vanilije i karamela.
Vanilije-Karamel torta
Fantastičan spoj vanilije i karamela.
Sastojci:
Puding od vanilije Laganini : 3
Mlijeko: 1l
Šećer: 6 kašika
Vanilin šećer : 1
Karamel za trileće : 100 g
Vrhnje za šlag: 500 ml
Gotove crne kore: 3
Priprema:
Tri pudinga od vanilije napraviti u litar mlijeka, u koje smo prethodno dodali 6 kašika šećera i 1 vanilin šećer. Puding ohladiti i umutiti u njega 100g maslaca.
Umutiti pola litra vrhnja za šlag.
Karamel za trileće rastopiti na niskoj temperaturi i dodati mu šoljicu mlijeka, pa dobro izmiješati da se sjedini.
Gotove kore redati i premazivati ih, prvo rastopljenim karamelom, zatim pudingom pa šlagom. I tako izrendati sve tri kore. Na kraju ukrasiti šlagom.
Sastojci:
Puding od vanilije Laganini : 3
Mlijeko: 1l
Šećer: 6 kašika
Vanilin šećer : 1
Karamel za trileće : 100 g
Vrhnje za šlag: 500 ml
Gotove crne kore: 3