Mediha

Susam pohovani fileti

Nešto posebno i ukusno.

Mediha

Susam pohovani fileti

Nešto posebno i ukusno.

Sastojci:

Pileći fileti : 1 komad

Jaja: 2

Bijelo brašno : 3 kašike

Prezla: 1 šolja

Susam : 3 kašike

Mješavina začina Tajna : 1 kašika

Biber : Po želji

Tajna začin za pečenu piletinu : 1 kašika

Ulje za prženje : Po potrebi

Priprema:

Pileće filete isjeći na tanke trake. Oprati, ocijediti i začiniti (mješavina začina Tajna, biber i Tajna začin za pečenu piletinu). Dvoje jaja dobro umutiti. Pripremiti obično bijelo brašno na jedan tanjir, a na drugi prezlu.

Komade piletine, jedan po jedan, uvaljati u obično brašno, onda u jaja, prezlu, pa opet u jaja i na kraju u prezlu pomiješanu sa susamom. Peći na zagrijanom ulju na smanjenoj temperaturi dok ne porumene sa obje strane. Otprilike 15-20 minuta.

Odlično idu uz kečap, majonezu ili neki drugi sos po želji 

Sastojci:

Pileći fileti : 1 komad

Jaja: 2

Bijelo brašno : 3 kašike

Prezla: 1 šolja

Susam : 3 kašike

Mješavina začina Tajna : 1 kašika

Biber : Po želji

Tajna začin za pečenu piletinu : 1 kašika

Ulje za prženje : Po potrebi

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.