Susam pohovani fileti
Nešto posebno i ukusno.
Susam pohovani fileti
Nešto posebno i ukusno.
Sastojci:
Pileći fileti : 1 komad
Jaja: 2
Bijelo brašno : 3 kašike
Prezla: 1 šolja
Susam : 3 kašike
Mješavina začina Tajna : 1 kašika
Biber : Po želji
Tajna začin za pečenu piletinu : 1 kašika
Ulje za prženje : Po potrebi
Priprema:
Pileće filete isjeći na tanke trake. Oprati, ocijediti i začiniti (mješavina začina Tajna, biber i Tajna začin za pečenu piletinu). Dvoje jaja dobro umutiti. Pripremiti obično bijelo brašno na jedan tanjir, a na drugi prezlu.
Komade piletine, jedan po jedan, uvaljati u obično brašno, onda u jaja, prezlu, pa opet u jaja i na kraju u prezlu pomiješanu sa susamom. Peći na zagrijanom ulju na smanjenoj temperaturi dok ne porumene sa obje strane. Otprilike 15-20 minuta.
Odlično idu uz kečap, majonezu ili neki drugi sos po želji
Sastojci:
Pileći fileti : 1 komad
Jaja: 2
Bijelo brašno : 3 kašike
Prezla: 1 šolja
Susam : 3 kašike
Mješavina začina Tajna : 1 kašika
Biber : Po želji
Tajna začin za pečenu piletinu : 1 kašika
Ulje za prženje : Po potrebi