Alma Bajrić Džihanović

RASPUĆANCI

Keksići

Alma Bajrić Džihanović

RASPUĆANCI

Keksići

Sastojci:

Jaja: 2 kom

Šećer: 60 gr

Brašno: 120 gr

Kakao prah: 1 kašika

Prašak za pecivo Laganini: 1 kašikica

Tamna čokolada: 100 gr

Maslac: 40 gr

Šećer u prahu: 100 gr

Priprema:

Čoladu i maslac istopiti i malo ohladiti. Umutiti jaja sa šećerom i dodati istopljeni čokoladu. Sve sjediniti kašikom. Postepeno dodavati ostale suhe sastojke i miješati i dalje kašikom. Smjesu ostaviti u frižider 1h. Oblikovati kuglice, uvaljati ih u šećer u prahu i redati u pleh podložen pek papirom. Peći u zagrijanoj rerni na 180° 15 minuta.

Sastojci:

Jaja: 2 kom

Šećer: 60 gr

Brašno: 120 gr

Kakao prah: 1 kašika

Prašak za pecivo Laganini: 1 kašikica

Tamna čokolada: 100 gr

Maslac: 40 gr

Šećer u prahu: 100 gr

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.