Alma Bajrić Džihanović

CIMET ROLNICE

Najmirisnije rolnice

Alma Bajrić Džihanović

CIMET ROLNICE

Najmirisnije rolnice

Sastojci:

Brašno: 400 gr

Toplo mlijeko: 200 ml

Maslac: 40 gr

Šećer: 40 gr

Kvasac: 1 kašika

Jaje: 1 kom

Laganini vanilin šećer: 1 vrećica

So: 1/2 kašikice

Maslac: 100 gr

Šećer: 100 gr

Cimet: 1 vrećica

Krem šlag: 200 ml

Bijela čokolada: 100 gr

Priprema:

Tijesto:

400 gr brašna

200 ml toplog mlijeka

40 gr maslaca
40 gr šećera
1 kašika kvasca
1 jaje
1 Laganini vanilin šećer
1/2 kašikice soli

Premaz:
100 gr maslaca sobne temperature
100 gr šećera
1 vrećica cimeta

Preliv:
200 ml tečnog crem šlaga
100 gr bijele čokolade

Priprema: kašiku šećera i kvasac staviti u toplo mlijeko, promiješati i ostaviti 15 minuta da nadođe. Ostale sastojke za tijesto sjediniti i zakuhati tijesto nadošlim mlijekom, šećerom i kvascem. Ostaviti da nadolazi 30 minuta. Na došlo tijesto razvaljati u oblik pravougaonika i premazati maslacem. Šećer i cimet pomiješati i posuti po razvaljanom tijestu i maslacu. Urolati i pomoću konca isjeći na iste rolnice. U željenoj debljini. Rolnice redati u tepsiju podloženu pek papirom i ostaviti da nadolaze 15 minuta. Peći na 200° 25 minuta.
Za preliv zagrijati šlag vrhnje, dodati čokoladu da se istopi i preliti preko rolnica. 

Sastojci:

Brašno: 400 gr

Toplo mlijeko: 200 ml

Maslac: 40 gr

Šećer: 40 gr

Kvasac: 1 kašika

Jaje: 1 kom

Laganini vanilin šećer: 1 vrećica

So: 1/2 kašikice

Maslac: 100 gr

Šećer: 100 gr

Cimet: 1 vrećica

Krem šlag: 200 ml

Bijela čokolada: 100 gr

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.