CIMET ROLNICE
Najmirisnije rolnice
CIMET ROLNICE
Najmirisnije rolnice
Sastojci:
Brašno: 400 gr
Toplo mlijeko: 200 ml
Maslac: 40 gr
Šećer: 40 gr
Kvasac: 1 kašika
Jaje: 1 kom
Laganini vanilin šećer: 1 vrećica
So: 1/2 kašikice
Maslac: 100 gr
Šećer: 100 gr
Cimet: 1 vrećica
Krem šlag: 200 ml
Bijela čokolada: 100 gr
Priprema:
Tijesto:
400 gr brašna
200 ml toplog mlijeka
40 gr maslaca
40 gr šećera
1 kašika kvasca
1 jaje
1 Laganini vanilin šećer
1/2 kašikice soli
Premaz:
100 gr maslaca sobne temperature
100 gr šećera
1 vrećica cimeta
Preliv:
200 ml tečnog crem šlaga
100 gr bijele čokolade
Priprema: kašiku šećera i kvasac staviti u toplo mlijeko, promiješati i ostaviti 15 minuta da nadođe. Ostale sastojke za tijesto sjediniti i zakuhati tijesto nadošlim mlijekom, šećerom i kvascem. Ostaviti da nadolazi 30 minuta. Na došlo tijesto razvaljati u oblik pravougaonika i premazati maslacem. Šećer i cimet pomiješati i posuti po razvaljanom tijestu i maslacu. Urolati i pomoću konca isjeći na iste rolnice. U željenoj debljini. Rolnice redati u tepsiju podloženu pek papirom i ostaviti da nadolaze 15 minuta. Peći na 200° 25 minuta.
Za preliv zagrijati šlag vrhnje, dodati čokoladu da se istopi i preliti preko rolnica.
Sastojci:
Brašno: 400 gr
Toplo mlijeko: 200 ml
Maslac: 40 gr
Šećer: 40 gr
Kvasac: 1 kašika
Jaje: 1 kom
Laganini vanilin šećer: 1 vrećica
So: 1/2 kašikice
Maslac: 100 gr
Šećer: 100 gr
Cimet: 1 vrećica
Krem šlag: 200 ml
Bijela čokolada: 100 gr