Amiraa

Burek s teletinom

Amiraa

Burek s teletinom

Sastojci:

Brašno : 450 g

Voda: 200 ml

Ulje : 3 kašike

So : 1 kašika

Teletina: 400 g

Luk: 1 glavica

Tajna dodatak jelima sa povrćem : 1 kašika

Biber: 1 kašikica

Tajna začin za burek : 1

Priprema:

U posudu staviti brašno, so, ulje i vodu postepeno dodavati. Zakuhati tijesto i ostaviti da miruje nekih 20 minuta.U zavisnosti od površine na kojoj razvijamo tijesto podijeliti na 2 ili 3 dijela. Prvo razvaljati oklagijom jufku i premazati sa uljem, ostaviti nekih 5 minuta da odstoji pa razvući tanko. Na krajeve jufke stavljati smjesu od mesa, zarolati i slagati u tepsiju.

Meso isjeći na kockice, luk usitniti, dodati Tajna dodatak jelima sa povrćem, biber, ulje i Tajna začin za burek(pripremljen po upustvu sa vrećice).

Peći na 250 stepeni. Pečenu pitu zaliti po želji. 

Sastojci:

Brašno : 450 g

Voda: 200 ml

Ulje : 3 kašike

So : 1 kašika

Teletina: 400 g

Luk: 1 glavica

Tajna dodatak jelima sa povrćem : 1 kašika

Biber: 1 kašikica

Tajna začin za burek : 1

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.