Amiraa

Baklava sa keksom

Amiraa

Baklava sa keksom

Sastojci:

Jufke : 500 g

Orasi: 250 g

Mljeveni keks: 250 g

Maslac: 250 g

Jaje: 1

Agda: :

Šećer: 1 kg

Voda: 800 ml

Priprema:

Sjediniti orahe, keks, jaje i dodati malo maslaca.
Jufke izbrojati i podijeliti po 3, svaku jufku premazati maslacem a na rub treće staviti smjesu i zarolati i tako nastaviti dok ne potrošimo sastojke.
Redati u tepsiju premazanu maslacem.
Prije pečenja premazati sve maslacem i izrezati na željenu veličinu.
Peći u zagrijanoj rerni na 180 stepeni pola sata pa povećati temperaturu da porumeni.
Agda:
Vodu i šećer kuhati 7-8 minuta i ostaviti da se malo ohladi.
Vrelu baklavu zaliti

Sastojci:

Jufke : 500 g

Orasi: 250 g

Mljeveni keks: 250 g

Maslac: 250 g

Jaje: 1

Agda: :

Šećer: 1 kg

Voda: 800 ml

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.