Mileram torta
Mileram torta
Sastojci:
Brašno: 250 g
Šećer: 100 g
Prašak za pecivo : 1
Vanilin šećer : 1
Maslac: 100 g
Jaja: 2
Fil: :
Mlijeko: 500 ml
Puding od vanilije : 2
Šećer: 200 g
Mileram 22 %mm: 800 g
Šumsko voće zamrznuto: 500 g
Preliv za torte : 1
Priprema:
U posudu stavite brašno pomiješano sa praškom za pecivo, šećer, vanilin šećer, omekšan maslac i jaja.Sve zajedno sjediniti. Tijesto razvaljajte na masnom papiru.Prenesite ga u nauljen i pobrašnjen kalup.Pažljivo postavite tijesto na dno i na ivice kalupa, a ako i pukne negdje lako ćete prstima popraviti. Višak koji bude virio iznad kalupa odrežite.
Puding i šećer umutite sa malo mlijeka, a ostatak mlijeka stavite kuhati. U uzavrelo mlijeko ulijte pripremljen puding i kuhajte na srednjoj vatri. U pripremljen puding dodati mileram i dobro izmiješati. Smjesu izliti u kalup sa tijestom. Dodati smrznuto voće i peći u zagrijanoj rerni na 170 stepeni 70 minuta. Gotovu tortu ohladiti na sobnoj temperaturi i dodati preliv za torte pripremljen prema upustvu sa vrećice. Zatim staviti u frižider na hlađenje.
Prijatno
Sastojci:
Brašno: 250 g
Šećer: 100 g
Prašak za pecivo : 1
Vanilin šećer : 1
Maslac: 100 g
Jaja: 2
Fil: :
Mlijeko: 500 ml
Puding od vanilije : 2
Šećer: 200 g
Mileram 22 %mm: 800 g
Šumsko voće zamrznuto: 500 g
Preliv za torte : 1