Amiraa

Mileram torta

Amiraa

Mileram torta

Sastojci:

Brašno: 250 g

Šećer: 100 g

Prašak za pecivo : 1

Vanilin šećer : 1

Maslac: 100 g

Jaja: 2

Fil: :

Mlijeko: 500 ml

Puding od vanilije : 2

Šećer: 200 g

Mileram 22 %mm: 800 g

Šumsko voće zamrznuto: 500 g

Preliv za torte : 1

Priprema:

U posudu stavite brašno pomiješano sa praškom za pecivo, šećer, vanilin šećer, omekšan maslac i jaja.Sve zajedno sjediniti. Tijesto razvaljajte na masnom papiru.Prenesite ga u nauljen i pobrašnjen  kalup.Pažljivo postavite tijesto na dno i na ivice kalupa, a ako i pukne negdje lako ćete prstima popraviti. Višak koji bude virio iznad kalupa odrežite.

Puding i šećer umutite sa malo mlijeka, a ostatak mlijeka stavite kuhati. U uzavrelo mlijeko ulijte pripremljen puding i kuhajte na srednjoj vatri. U pripremljen puding dodati mileram i dobro izmiješati. Smjesu izliti u kalup sa tijestom. Dodati smrznuto voće i peći u zagrijanoj rerni na 170 stepeni 70 minuta. Gotovu tortu ohladiti na sobnoj temperaturi i dodati preliv za torte pripremljen prema upustvu sa vrećice. Zatim staviti u frižider na hlađenje. 

Prijatno 

Sastojci:

Brašno: 250 g

Šećer: 100 g

Prašak za pecivo : 1

Vanilin šećer : 1

Maslac: 100 g

Jaja: 2

Fil: :

Mlijeko: 500 ml

Puding od vanilije : 2

Šećer: 200 g

Mileram 22 %mm: 800 g

Šumsko voće zamrznuto: 500 g

Preliv za torte : 1

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.