Amiraa

Baklava

Amiraa

Baklava

Sastojci:

Jufke : 500 g

Orasi: 500 g

Maslac : 250 g

Šećer : 1 kg

Voda: 900 ml

Priprema:

 

Jufke izbrojati i podijeliti po 3. Orahe usitniti ali ne skroz. Svaku jufku premazati maslacem. Drugu i treću jufku posuti sa orasima zarolati i tako nastaviti dok ne potrošimo sastojke.

Redati u tepsiju premazanu maslacem.

Prije pečenja premazati sve maslacem i izrezati na željenu veličinu.

Peći u zagrijanoj rerni na 180 stepeni pola sata pa povećati temperaturu da porumeni.

Agda:

Vodu i šećer kuhati 7-8 minuta i ostaviti da se malo ohladi.

Vrelu baklavu zaliti. 

Sastojci:

Jufke : 500 g

Orasi: 500 g

Maslac : 250 g

Šećer : 1 kg

Voda: 900 ml

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.