Alma Bajrić Džihanović

GULAŠ

Gulaš od junećeg mesa sa prilogom od spiralica

Alma Bajrić Džihanović

GULAŠ

Gulaš od junećeg mesa sa prilogom od spiralica

Sastojci:

Juneće meso: 500 gr

Luk: 1 glavica

Mrkva: 2 kom

Tajna začin za dodatak jelima: 1 kašika

Tajna začin za gulaš: 1 vrećica

So : 1 kašikica

Topla voda: 400 ml

Priprema:

Juneće meso izrezao na kockice dodati u tavu u kojoj smo prethodno staklasto propržili luk i mrkvu. Sve zajedno dinstati, dodati Tajna začin za dodatak jelima i so i do sipati po malo vodu. Kada je meso gotovo u posudu sipati 400ml vruće vode i Tajna začin za gulaš i paprikaš. Sve sjediniti i preliti preko mesa i ostaviti još 5 minuta da kuha. 

Sastojci:

Juneće meso: 500 gr

Luk: 1 glavica

Mrkva: 2 kom

Tajna začin za dodatak jelima: 1 kašika

Tajna začin za gulaš: 1 vrećica

So : 1 kašikica

Topla voda: 400 ml

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.