Alma Bajrić Džihanović
GULAŠ
Gulaš od junećeg mesa sa prilogom od spiralica
Alma Bajrić Džihanović
GULAŠ
Gulaš od junećeg mesa sa prilogom od spiralica
Sastojci:
Juneće meso: 500 gr
Luk: 1 glavica
Mrkva: 2 kom
Tajna začin za dodatak jelima: 1 kašika
Tajna začin za gulaš: 1 vrećica
So : 1 kašikica
Topla voda: 400 ml
Priprema:
Juneće meso izrezao na kockice dodati u tavu u kojoj smo prethodno staklasto propržili luk i mrkvu. Sve zajedno dinstati, dodati Tajna začin za dodatak jelima i so i do sipati po malo vodu. Kada je meso gotovo u posudu sipati 400ml vruće vode i Tajna začin za gulaš i paprikaš. Sve sjediniti i preliti preko mesa i ostaviti još 5 minuta da kuha.
Sastojci:
Juneće meso: 500 gr
Luk: 1 glavica
Mrkva: 2 kom
Tajna začin za dodatak jelima: 1 kašika
Tajna začin za gulaš: 1 vrećica
So : 1 kašikica
Topla voda: 400 ml