ČUPAVCI
Patišpanj namočen čokoladom i uvaljan u kokos
ČUPAVCI
Patišpanj namočen čokoladom i uvaljan u kokos
Sastojci:
Jaja: 5 kom
Šećer: 18 kašika
Ulje: 18 kašika
Mlijeko : 18 kašika
Brašno: 18 kašika
Laganini prašak za pecivo: 1 vrećica
Laganini vanilin šećer: 1 vrećica
Margarin: 100 gr
Choco Vispak čokolada za kuhanje : 100 gr
Mlijeko: 400 ml
Šećer: 4 kašike
Kakao prah: 4 kašike
Priprema:
Patišpanj:
5 jaja
18 kašika šećera
18 kašika ulja
18 kašika mlijeka
18 kašika brašna
1 Laganini prašak za pecivo
1 Laganini vanilin šećer
Priprema: Jaja umutiti mikserom dok ne dobiju svijetlu boju, dodati šećer i mutiti još 15 minuta. Dodati ulje i mlijeko i sjediniti kašikom. Postepeno dodavati brašno u koje smo dodali prašak za pecivo i vanilin šećer i nastaviti miješati kašikom. Tepsiju pouljiti i pobrašniti te sipati smjesu za patišpanj. Peći 15 minuta na 200° a potom smanjiti temperaturu na 100° i peći još 5 do 7 minuta. Provjeriti čačkalicom.
Preliv:
100 gr margarina
100 gr Vispak Club čokolade za kuhanje
400 ml mlijeka
4 kašike šećera
4 kašike kakao praha
Sve sastojke staviti u šerpu da se istope i kuhati na laganoj temperaturi dok ne počne da se zgusne.
Ostaviti da se malo ohladi i u to namočiti patišpanj koji smo prethodno izrezali na kocke.
Uvaljati u kokosovo brašno.
Sastojci:
Jaja: 5 kom
Šećer: 18 kašika
Ulje: 18 kašika
Mlijeko : 18 kašika
Brašno: 18 kašika
Laganini prašak za pecivo: 1 vrećica
Laganini vanilin šećer: 1 vrećica
Margarin: 100 gr
Choco Vispak čokolada za kuhanje : 100 gr
Mlijeko: 400 ml
Šećer: 4 kašike
Kakao prah: 4 kašike