Alma Bajrić Džihanović

ČUPAVCI

Patišpanj namočen čokoladom i uvaljan u kokos

Alma Bajrić Džihanović

ČUPAVCI

Patišpanj namočen čokoladom i uvaljan u kokos

Sastojci:

Jaja: 5 kom

Šećer: 18 kašika

Ulje: 18 kašika

Mlijeko : 18 kašika

Brašno: 18 kašika

Laganini prašak za pecivo: 1 vrećica

Laganini vanilin šećer: 1 vrećica

Margarin: 100 gr

Choco Vispak čokolada za kuhanje : 100 gr

Mlijeko: 400 ml

Šećer: 4 kašike

Kakao prah: 4 kašike

Priprema:

Patišpanj:

5 jaja
18 kašika šećera
18 kašika ulja
18 kašika mlijeka
18 kašika brašna
1 Laganini prašak za pecivo
1 Laganini vanilin šećer

Priprema: Jaja umutiti mikserom dok ne dobiju svijetlu boju, dodati šećer i mutiti još 15 minuta. Dodati ulje i mlijeko i sjediniti kašikom. Postepeno dodavati brašno u koje smo dodali prašak za pecivo i vanilin šećer i nastaviti miješati kašikom. Tepsiju pouljiti i pobrašniti te sipati smjesu za patišpanj. Peći 15 minuta na 200° a potom smanjiti temperaturu na 100° i peći još 5 do 7 minuta. Provjeriti čačkalicom.

Preliv:
100 gr margarina
100 gr Vispak Club čokolade za kuhanje
400 ml mlijeka
4 kašike šećera
4 kašike kakao praha

Sve sastojke staviti u šerpu da se istope i kuhati na laganoj temperaturi dok ne počne da se zgusne.
Ostaviti da se malo ohladi i u to namočiti patišpanj koji smo prethodno izrezali na kocke.
Uvaljati u kokosovo brašno.

Sastojci:

Jaja: 5 kom

Šećer: 18 kašika

Ulje: 18 kašika

Mlijeko : 18 kašika

Brašno: 18 kašika

Laganini prašak za pecivo: 1 vrećica

Laganini vanilin šećer: 1 vrećica

Margarin: 100 gr

Choco Vispak čokolada za kuhanje : 100 gr

Mlijeko: 400 ml

Šećer: 4 kašike

Kakao prah: 4 kašike

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.