STAMPI ŠTRUDLA
Štrudla sa kremom u obliku pletenice
STAMPI ŠTRUDLA
Štrudla sa kremom u obliku pletenice
Sastojci:
Brašno: 1 kg
Jaja: 2 kom
Šećer: 1 kašika
So: 1 kašikica
Suhi kvasac: 1 kašika
Laganini prašak za pecivo: 1 kašikica
Maslac: 100 gr
Mlijeko: 300 ml
Stampi krem: 350 gr
Priprema:
Priprema: u mlako mlijeko dodati šećer i kvasac i ostaviti 10 minuta da nadolazi. Brašno, prašak za pecivo, so, jaja i maslac omekšan na sobnoj temperaturi sjediniti laganim miješanjem rukom i sve zakuhati sa nadošlim mlijekom, kvascem i šećerom. Ukoliko ima potrebe dodati još brašna. Sve sjediniti u tijesto i ostaviti da nadolazi 40 minuta. Tijesto podijeliti na 3 lopte i svaku razvaljati na 2,5 cm debljine, premazati Stampi kremom, urolati, prerezati dužinom na pola i prebacivati jednu preko druge tako da se dobije pletenica. Ostaviti štrudle još 15 minuta da nadolazi i peći ih na 200° 15 do 20 minuta.
Sastojci:
Brašno: 1 kg
Jaja: 2 kom
Šećer: 1 kašika
So: 1 kašikica
Suhi kvasac: 1 kašika
Laganini prašak za pecivo: 1 kašikica
Maslac: 100 gr
Mlijeko: 300 ml
Stampi krem: 350 gr