Alma Bajrić Džihanović

STAMPI ŠTRUDLA

Štrudla sa kremom u obliku pletenice

Alma Bajrić Džihanović

STAMPI ŠTRUDLA

Štrudla sa kremom u obliku pletenice

Sastojci:

Brašno: 1 kg

Jaja: 2 kom

Šećer: 1 kašika

So: 1 kašikica

Suhi kvasac: 1 kašika

Laganini prašak za pecivo: 1 kašikica

Maslac: 100 gr

Mlijeko: 300 ml

Stampi krem: 350 gr

Priprema:

Priprema: u mlako mlijeko dodati šećer i kvasac i ostaviti 10 minuta da nadolazi. Brašno, prašak za pecivo, so, jaja i maslac omekšan na sobnoj temperaturi sjediniti laganim miješanjem rukom i sve zakuhati sa nadošlim mlijekom, kvascem i šećerom. Ukoliko ima potrebe dodati još brašna. Sve sjediniti u tijesto i ostaviti da nadolazi 40 minuta. Tijesto podijeliti na 3 lopte i svaku razvaljati na 2,5 cm debljine, premazati Stampi kremom, urolati, prerezati dužinom na pola i prebacivati jednu preko druge tako da se dobije pletenica. Ostaviti štrudle još 15 minuta da nadolazi i peći ih na 200° 15 do 20 minuta.

Sastojci:

Brašno: 1 kg

Jaja: 2 kom

Šećer: 1 kašika

So: 1 kašikica

Suhi kvasac: 1 kašika

Laganini prašak za pecivo: 1 kašikica

Maslac: 100 gr

Mlijeko: 300 ml

Stampi krem: 350 gr

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.