Amiraa
Pogača
Amiraa
Pogača
Sastojci:
Brašno: 500 g
Germa/kvasac: Pola kašikice
Prašak za pecivo: 1 pakovanje
So: 1 kašika
Voda - topla: 250 ml
Priprema:
Sve sastojke sjediniti i zakuhati tijesto. Ostaviti da nadolazi 45 minuta. Od nadošlog tijesta formirati loptice (kao za lepinice). Jedna loptica treba da bude od veće količine tijesta,a ostale jednake.
Radnu površinu premazati uljem i svaku lopticu razviti veličine kao lepinu i redati jednu na drugu. Zadnju razviti najveću lopticu od tijesta i na nju staviti ostalo tijesto i preklopiti-zamotati.
Peći u zagrijanoj rerni na 220 stepeni.
Sastojci:
Brašno: 500 g
Germa/kvasac: Pola kašikice
Prašak za pecivo: 1 pakovanje
So: 1 kašika
Voda - topla: 250 ml