Amiraa

Pogača

Amiraa

Pogača

Sastojci:

Brašno: 500 g

Germa/kvasac: Pola kašikice

Prašak za pecivo: 1 pakovanje

So: 1 kašika

Voda - topla: 250 ml

Priprema:

Sve sastojke sjediniti i zakuhati tijesto. Ostaviti da nadolazi 45 minuta. Od nadošlog tijesta formirati loptice (kao za lepinice). Jedna loptica treba da bude od veće količine tijesta,a ostale jednake.

Radnu površinu premazati uljem i svaku lopticu razviti veličine kao lepinu i redati jednu na drugu. Zadnju razviti najveću lopticu od tijesta i na nju staviti ostalo tijesto i preklopiti-zamotati.

Peći u zagrijanoj rerni na 220 stepeni. 

 

Sastojci:

Brašno: 500 g

Germa/kvasac: Pola kašikice

Prašak za pecivo: 1 pakovanje

So: 1 kašika

Voda - topla: 250 ml

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.