Dinaa

Bosanski lokum

Dinaa

Bosanski lokum

Sastojci:

Maslac : 250 gr

Margarin : 250 gr

Laganini vanilin secer: 2 kesice

Ulje : 5 kas

Šećer u prahu : 5 kas + za posipanje

Brašno : 500 gr +

Priprema:

Omekšali maslac i margarin pomiješati sa uljem, Laganini vanilin šećerom i šećerom u prahu sve izmiješati mikserom. Dodavati brašno dok se tijesto ne počne odvajati od posude. 

Pravimo lokume i sijecemo ih na veličine po želji. Peći sat vremena na temperaturi od 140 stepeni.  

Sastojci:

Maslac : 250 gr

Margarin : 250 gr

Laganini vanilin secer: 2 kesice

Ulje : 5 kas

Šećer u prahu : 5 kas + za posipanje

Brašno : 500 gr +

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.