Strudla
Strudla
Sastojci:
Mlijeko : 200 ml
Korica : Limuna
Jaja : 3 kom
Šećer : 3 kas
Laganini Vanilin šećer : 2 kesice
Maslac : 75 gr
Brašno : 500 gr +
Laganini prašak za pecivo : 1/2 kesice
Kvasac : 10 gr
Džem : 200 gr
Priprema:
U mlako mlijeko dodamo kvasac i pustimo da odstoji 5 minuta.
U veću posudu dodamo jaja, šećer, vanilin šećer, koricu limuna, rastopljeni maslac i sve izmiješati. Dodati mlijeko, brašno i pecivo i zamijesiti tijesto. Ostaviti tijesto na toplom da nadolazi 60 minuta. Podijeliti tijesto na dva dijela, razviti filovati džemom i saviti u strudlu. Isti postupak ponoviti i sa drugom strudlom.
Peći 40 minuta na 200 stepeni.
Sastojci:
Mlijeko : 200 ml
Korica : Limuna
Jaja : 3 kom
Šećer : 3 kas
Laganini Vanilin šećer : 2 kesice
Maslac : 75 gr
Brašno : 500 gr +
Laganini prašak za pecivo : 1/2 kesice
Kvasac : 10 gr
Džem : 200 gr