Dinaa

Strudla

Dinaa

Strudla

Sastojci:

Mlijeko : 200 ml

Korica : Limuna

Jaja : 3 kom

Šećer : 3 kas

Laganini Vanilin šećer : 2 kesice

Maslac : 75 gr

Brašno : 500 gr +

Laganini prašak za pecivo : 1/2 kesice

Kvasac : 10 gr

Džem : 200 gr

Priprema:

U mlako mlijeko dodamo kvasac i pustimo da odstoji 5 minuta. 

U veću posudu dodamo jaja, šećer, vanilin šećer, koricu limuna, rastopljeni maslac i sve izmiješati. Dodati mlijeko, brašno i pecivo i zamijesiti tijesto. Ostaviti tijesto na toplom da nadolazi 60 minuta.  Podijeliti tijesto na dva dijela, razviti filovati džemom i saviti u strudlu.  Isti postupak ponoviti i sa drugom strudlom. 

Peći 40 minuta na 200 stepeni. 

Sastojci:

Mlijeko : 200 ml

Korica : Limuna

Jaja : 3 kom

Šećer : 3 kas

Laganini Vanilin šećer : 2 kesice

Maslac : 75 gr

Brašno : 500 gr +

Laganini prašak za pecivo : 1/2 kesice

Kvasac : 10 gr

Džem : 200 gr

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.